Η Σέρυλ Σάντμπεργκ του Facebook είναι πλέον δισεκατομμυριούχος

Η Σέρυλ Σάντμπεργκ του Facebook είναι πλέον δισεκατομμυριούχος

To δεξί χέρι του Ζούκερμπεργκ διαθέτει πάνω από 12 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής της μετοχής του Facebook έχει καταστήσει τη Σέρυλ Σάντμπεργκ μία από τις νεότερες δισεκατομμυριούχους που εμφανίστηκαν ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Σάντμπεργκ, γενική επιχειρησιακή διευθύντρια της εταιρείας, διαθέτει 12,3 εκατομμύρια μετοχές. Ο αριθμός μετοχών αυτός ισοδυναμεί με 720 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, κατέχει 4,7 εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης που εφόσον εκτελεστούν θα της αποφέρουν επιπλέον 220,6 εκατομμύρια δολάρια.

Μαζί με τα επιπλέον μπόνους μετοχών, η συνολική αξία της περιουσίας της ανέρχεται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι είναι ολιγάριθμες. Η λίστα του Bloomberg με τους 200 πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη έχει μόλις 17 γυναίκες.

Η Σάντμπεργκ πήγε στο Facebook το 2008, μετακινούμενη από την Google. Προηγουμένως, ήταν υπεύθυνη προσωπικού για τον Λόρενς Σάμμερς όταν αυτός ήταν Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Κλίντον. Επιπλέον, η Σάντμπεργκ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Walt Disney, ενώ διετέλεσε και διευθύντρια των Starbucks.

Παρά τα κατορθώματά της, όμως, η 44χρονη Σάντμπεργκ δεν είναι τόσο πλούσια όσο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Η αξία μόνο των μετοχών του Facebook που κατέχει ο ίδιος ανέρχεται σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια!

Σέριλ Σάντμπεργκ: To alter ego του Μαρκ Ζούκερμπεργκ