ΣΕΒ και Alba λένε «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ»

ΣΕΒ και Alba λένε «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ»

Παρουσιάστηκε η κοινή εκπαιδευτική πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες.

Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η κοινή εκπαιδευτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ και του Alba, με τίτλο: «ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», που περιλαμβάνει σειρά δράσεων τριετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου, τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Alba Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, ο Δ/ντής του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία, Καθηγητής Xαράλαμπος Μαινεμελής, ενώ παρέμβαση έκανε και ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Πρόεδρος ΣΕΝ/JA Greece.

Όπως τονίστηκε, η κοινή αυτή πρωτοβουλία συνδυάζει την ακαδημαϊκή αριστεία του Alba με τον ρόλο και τη στρατηγική του ΣΕΒ για την ανάπτυξη και παραγωγική μεγέθυνση των επιχειρήσεων, μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και της κατάρτισης, καθώς και της δημιουργίας και διάχυσης νέας γνώσης πάνω στη σύγχρονη οργάνωση και διοίκηση των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

Το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά τέσσερις βασικούς πυλώνες δράσηςγια την ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων και των ηγετικών χαρακτηριστικών τους. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την παρουσία εμπειρογνωμόνων και στελεχών στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba, πρόγραμμα υποτροφιών για στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ημερίδες, καθώς και την ίδρυση ενός πρωτοπόρου Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership).

Η συνεργασία ΣΕΒ-Alba παρέχει τη δυνατότητα μεταλαμπάδευσης επιχειρηματικής γνώσης από έμπειρα στελέχη προς τους φοιτητές, υποστηρίζει την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, καλύπτει σύγχρονη θεματολογία με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την οργανωσιακή εμπειρία. Παράλληλα, το Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ θα προωθεί την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, στην παρέμβασή του τόνισε: «Η ενίσχυση και διάχυση της νέας γνώσης στον τομέα της διοίκησης και του σύγχρονου μάνατζμεντ, αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη, επιβίωση και μεγέθυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

»Οι ικανότητες και δεξιότητες που χρειάζονται τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων για να σταθούν με επιτυχία στο σημερινό –και πολύ περισσότερο στο αυριανό– μέτωπο του παγκόσμιου ανταγωνισμού απαιτούν τις κατάλληλες προσαρμογές. Η συνεργασία του ΣΕΒ με το διεθνώς αναγνωρισμένο Alba αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό:

»Να εξοπλίσουμε κατάλληλα τα στελέχη μας και κατ’ επέκταση τους αυριανούς ηγέτες με τα αναγκαία εργαλεία και πρακτικές. Κυρίως με τον κατάλληλο τρόπο σκέψης, που απαντά στις προκλήσεις και απαιτήσεις αλλαγής του παραγωγικού μας υποδείγματος, με άξονες την εξωστρέφεια και την καινοτομία, όπως και του αναπόδραστου ψηφιακού μετασχηματισμού, που αλλάζει ριζικά τους τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε και παράγουμε.

»Στον ΣΕΒ, με την αρωγή του Alba, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στο να αλλάξουμε εποχή. Να προετοιμάσουμε τις επιχειρήσεις μας και να συνδιαμορφώσουμε το παρόν και το μέλλον με σύγχρονους όρους. Για εμάς η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο συνιστά τη μόνη ασφαλή και αξιόπιστη επένδυση για τις επιχειρήσεις και τις κοινωνίες που θέλουν να έχουν μέλλον».

Από τη μεριά του, ο Πρύτανης του Alba, κ. Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, υπογράμμισε:

«Στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, όπου οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις ανατρέπουν καθημερινά και αναπάντεχα επιχειρηματικούς κλάδους, επιχειρηματικά μοντέλα, τον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, βρισκόμαστε μπροστά σε νέα πολύπλοκα οικονομικά και κοινωνικά φαινόμενα που συνήθως δεν τα έχουμε ξανασυναντήσει. Χρειαζόμαστε λοιπόν να μαθαίνουμε συνεχώς και να προσαρμοζόμαστε άμεσα σε νέες πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες. Ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια “συμμαχία γνώσης”, δημιουργώντας ένα νέο “οικοσύστημα γνώσης”, για να βοηθήσουμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν συνεχώς και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις.

»Η συνεργασία του Alba και του ΣΕΒ λοιπόν, σύμφωνη με την κοινή τους αποστολή για την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας, συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της επιχειρηματικής κοινότητας ως βασικού πυλώνα για τη βελτίωση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Μαινεμελής επισήμανε πως «η τεχνολογική καινοτομία, η ψηφιακή οικονομία και η παγκοσμιοποίηση μεταβάλλουν ταχύτατα τη φύση και το περιεχόμενο της εργασίας διεθνώς. Στο άμεσο μέλλον, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας στο εργασιακό περιβάλλον θα αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της αποστολής του οργανωσιακού ηγέτη. Σκοπός του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στους σύγχρονους οργανισμούς. Μέσα από τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκής έρευνας και ελκυστικής επικοινωνίας, το Κέντρο θα διαδώσει τις αξίες, τις δεξιότητες και τις πρακτικές της δημιουργικής ηγεσίας στην Ελλάδα».

Εξάλλου, στην παρέμβασή του ο κ. Μάρκος Βερέμης ανέφερε πως «η σημασία της δημιουργικότητας στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, η ευελιξία που αυτή προωθεί και η ανάγκη λειτουργίας μέσα σε νέου τύπου δομές, καθώς ο κόσμος της εργασίας αλλάζει ραγδαία, περνάει μέσα από την αυξημένη συνεργασία μεταξύ των φορέων γνώσης και επιχειρηματικότητας. Έτσι, η ανάπτυξη και διάδοση νέων διοικητικών δεξιοτήτων και πρακτικών καθίσταται προϋπόθεση επιχειρηματικής εξωστρέφειας και καινοτομίας, ενώ δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής σε διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα για ανθρώπους και επιχειρήσεις».