Συγκεντρώθηκαν στην Ουκρανία τα συντρίμμια του Boeing της Malaysian Airlines

Συγκεντρώθηκαν στην Ουκρανία τα συντρίμμια του Boeing της Malaysian Airlines

Στην Ολλανδία αναμένεται να μεταφερθούν τα κομμάτια του αεροσκάφους προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής του.

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε σήμερα πως ολοκληρώθηκε στην Ουκρανία η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των συντριμμιών που είχαν απομείνει στον τόπο όπου κατέπεσε το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines την 17η Ιουλίου.

«Παρά τις περίπλοκες συνθήκες και τα προβλήματα ασφαλείας στην περιοχή, η ομάδα μπόρεσε να εργαστεί όπως είχε σχεδιαστεί», ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ολλανδικές αρχές.

Μετά την επιχείρηση που διήρκεσε μία εβδομάδα αναμένεται τα συντρίμμια του Boeing να μεταφερθούν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, από όπου θα μεταφερθούν στην Ολλανδία για να αναδομηθεί το αεροσκάφος, στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της συντριβής.

«Μερικά τμήματα των συντριμμιών ήταν πολύ μεγάλα για να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς και έφθασαν στο Χάρκοβο με φορτηγά χθες», διευκρινίστηκε ακόμη στην ανακοίνωση.

Η συντριβή, η οποία δυτικές χώρες και το Κίεβο λένε ότι προκλήθηκε από έναν αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μια περιοχή που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες, στοίχισε τη ζωή και στους 298 ανθρώπους που επέβαιναν στο επιβατικό αεροσκάφος. Τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.