Σύγκλιση και στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σύγκλιση και στον εξωδικαστικό μηχανισμό
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου προσέρχεται στη συνάντησή του με τους θεσμούς σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017. Ξεκίνησαν οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Πρόκειται για την πρώτη φάση των συζητήσεων οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το τέλος της εβδομάδος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πολ Τόμσεν ζήτησε για άλλη μια φορά ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής.

Βήματα προόδου σε ένα από τα ανοιχτά μέτωπα του προγράμματος που αφορούσε στα κριτήρια υπαγωγής μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Στην χθεσινή πρωινή συνάντηση που είχαν οι θεσμοί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους επιτελείς του επέμεναν στην απαίτηση τους ότι οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή ύψους χρεών, πριν την υπαγωγή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών θα έπρεπε να υποβάλλουν σχέδιο βιωσιμότητας. Κάτι τέτοιο όμως θα «έκοβε» πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αφού λόγω της πολυετούς κρίσης δεν έχουν χρήσεις με κερδοφορία για πολλά χρόνια.

Σε δεύτερη συνάντηση το απόγευμα σε τεχνικό επίπεδο, οι θεσμοί υποχώρησαν στο θέμα της μελέτης βιωσιμότητας για τις μικρές επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β κατηγορίας αλλά συνέχισαν να επιμένουν για τις επιχειρήσεις με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων είναι ΑΕ και ΕΠΕ.

Νωρίτερα στο πρώτο ραντεβού της ημέρας που αφορούσε στα ενεργειακά συζητήθηκε η απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου, όπου η ΔΕΠΑ θα πρέπει να περιορίσει τις δραστηριότητές της στην αγορά της λιανικής.

Στην ανασκόπηση των θεμάτων της αξιολόγησης συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για τα ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης αν όχι μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο μέχρι και τις αρχές του 2018, με έμφαση όμως στις βασικές μεταρρυθμίσεις όπως το ασφαλιστικό, το εργασιακό, τις αποκρατικοποιήσεις, το δημόσιο, και τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr