Σημάδια που δείχνουν ότι θα πάρετε προαγωγή

Σημάδια που δείχνουν ότι θα πάρετε προαγωγή

Πώς θα καταλάβετε ότι είστε καλύτερος στη δουλειά απ’όσο νομίζετε.

Δεν είναι πάντα εύκολο να είστε αντικειμενικοί όσον αφορά την απόδοση της εργασίας σας. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι αξιόπιστοι δείκτες επιτυχίας στην εργασία, ανεξάρτητα από το ρόλο που έχετε ή την εταιρεία που εργάζεστε.

Παρακάτω, δείτε τα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι είστε αστέρι – ή τουλάχιστον ότι βρίσκεστε στο σωστό μονοπάτι για να γίνετε ένας άριστος εργαζόμενος:

Πηγαίνετε στις συσκέψεις με λύσεις, όχι με προβλήματα

Οι εργοδότες όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα θέλουν να ακούσουν τις ιδέες σας για το πώς να το λύσετε. Και δεν μπορείτε να παρουσιάσετε κάποια λύση σε μία σύσκεψη αν δεν την έχετε δοκιμάσει ή τουλάχιστον οργανώσει πρώτα. Παράλληλα, θα καταφέρετε να μειώσετε και τους χρόνους των συναντήσεων κατά 75%.

Γνωρίζετε πώς να δώσετε προτεραιότητα στις ευθύνες σας

Στο σύγχρονο χώρο εργασίας, ο κάθε εργαζόμενος κατακλύζεται από απαιτήσεις και ευθύνες, κι όσοι μπορούν και ξέρουν να θέτουν σωστά τις προτεραιότητές τους είναι και εκείνοι που θα ξεχωρίσουν.

Δεν σπαταλάς όλη σου την ημέρα χαζεύοντας

Η ανταλλαγή μηνυμάτων μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι πετυχαίνετε πολλά – αλλά οι σωστοί υπάλληλοι γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να ξοδεύουν τον χρόνο τους πιο εποικοδομητικά.

Μπορεί να είστε απασχολημένοι όλη μέρα και ποτέ να μην είστε πραγματικά παραγωγικοί.

Λέτε όχι, χωρίς να είστε αγενής

Ποτέ δεν θέλετε να πείτε «όχι» στο αφεντικό σας, όταν σας θέτει μια αποστολή. Το κλειδί, σύμφωνα με τον Michael Kerr, διεθνή επιχειρηματικό ομιλητή και συγγραφέα του «The Humor Advantage», είναι να βρείτε τρόπο πώς μπορείτε να πείτε «ναι».

Παρακολουθείτε τη δική σας απόδοση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δίνετε στον εαυτό σας 10 με 15 λεπτά από το χρόνο σας κάθε Παρασκευή για να σκεφτείτε τι κάνατε την εβδομάδα που πέρασε. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε πιθανά λάθη, και τους τρόπους για να βελτιωθείτε.