Σημαντική ημέρα για το Βατικανό

Σημαντική ημέρα για το Βατικανό

Σε κοινή θέα τέθησαν για πρώτη φορά οστά του Αγίου Πέτρου, σε μια λειτουργία αφιερωμένη στο «Έτος Πίστης» και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Για πρώτη φορά εξετέθησαν σε κοινή θέα σήμερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λειτουργίας στο Βατικανό, οκτώ μικρά οστά που θεωρούνται ότι ανήκουν στον Απόστολο Πέτρο. 60 χιλιάδες πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία για το κλείσιμο του «Έτους Πίστης» στη διάσημη πλατεία που φέρει το όνομα του συγκεκριμένου Απόστολου, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ αφιέρωσε το κήρυγμά του στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, καλώντας «να γίνει πραγματικότητα η ομόνοια και η Ειρήνη στην αγιασμένη γη της Συρίας, σε όλη τη Μέση Ανατολή».

1/6

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας παρέμεινε γονυκλινής μπροστά από την μεταλλική οστεοθήκη που έφερε την επιγραφή στα λατινικά «Μερικά από τα οστά, που ευρέθησαν σε υπόγειο χώρο της Βασιλικής του Βατικανού και τα οποία θεωρούνται ότι είναι του ευλογημένου Απόστολου Πέτρου». Το 1968, ο τότε Πάπας Παύλος 6ος δήλωσε για πρώτη φορά πως «υπάρχουν πειστικές αποδείξεις πως αυτά είναι οστά του Απόστολου Πέτρου».

Ο Ποντίφικας προσευχήθηκε αμίλητος έχοντας ανά χείρας πολύτιμα κειμήλια και στη συνέχεια, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάγκη επίλυσης της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, αλλά και στον λιμό που εξολόθρευσε μερικά εκατομμύρια πολιτών στην Ουκρανία, την σοβιετική εποχή, πριν από ακριβώς τα 80 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 11.000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Συρία τα τελευταία τρία έτη