«Σημαντική η πολιτική σταθερότητα για τον τουρισμό» τόνισε ο επικεφαλής της TUI

«Σημαντική η πολιτική σταθερότητα για τον τουρισμό» τόνισε ο επικεφαλής της TUI

Την ελπίδα για αύξηση των τουριστών προς τη χώρα μας το 2015 εξέφρασε ο Πίτερ Λονγκ στη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αυτό που εχει πετύχει η κυβέρνηση με την πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντικό καθώς υπάρχει πολύ δυνατή και θετική οικονομική πορεία, κάτι που είναι ιδιαιτέρως καλό για τον τουρισμό», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και την υπουργό Τουρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, Πίτερ Λονγκ.

Ο κ. Long  χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ανέφερε ότι ήταν πολύ δυνατή η φετινή τουριστική χρόνια και πως ο αριθμός των πελατών της TUI που φέτος ήρθε στην Ελλαδα αυξήθηκε κατά 10%. «Έχουμε πολύ καλή και δυνατή σχέση συνεργασίας με την υπουργό σας και βλέπουμε δυνατότητες να την εξελίξουμε περαιτέρω. Ελπίζουμε να αυξήσουμε των αριθμό των πελατών παλι κατα 10% και την επόμενη χρόνια», πρόσθεσε.

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι η μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού έχει βασιστεί σε συνεργασίες με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού.

«Μας ενδιαφέρει να συνεχίσει η αυξητική πορεία και το 2015, όπως είχαμε και το 13-14. Να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να δώσουμε και σε άλλες περιφέρειες της χώρας να μπουν στο “παιχνίδι” του τουρισμού και να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εχουν περισσότερα οφέλη απο τον τουρισμό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό συζητάμε η συνεργασία μας να εμπλουτιστεί και με αλλα προϊόντα και ευκαιρίες, οι οποίες θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες για απασχόληση στους Έλληνες».