Σήμερα μνημόνιο, αύριο η δόση

Σήμερα μνημόνιο, αύριο η δόση

Έτοιμη η επιστολή προθέσεων που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση προς το ΔΝΤ προκειμένου να προχωρήσει στη σύναψη νέου Μνημονίου με την Ελλάδα.

Έτοιμη και υπογεγραμμένη από την ελληνική κυβέρνηση είναι η επιστολή προθέσεων (letter of Intent) που θα αποστείλει προς το ΔΝΤ προκειμένου η Κριστίν Λαγκάρντ να προχωρήσει στη σύναψη του νέου Μνημονίου με την Ελλάδα. Ως γνωστόν, πρόκειται για την περίφημη γραμμή προληπτικής πίστωσης που προβλέπει κεφάλαια έως 2 δισ. δολάρια για την Αθήνα εφόσον ζητηθούν.

Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό, θα διαθέσει το Ταμείο μόλις ξεκαθαριστεί το τοπίο με το χρέος για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις ούτε καν έκθεση βιωσιμότητας από τους Ευρωπαίους, ενώ το μνημόνιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δυο πλευρές θα έχει διάρκεια 14 μηνών και θα λήξει μαζί με ευρωπαϊκό τον Αύγουστο του 2018.

Την εν λόγω επιστολή, η οποία θα έχει σταλεί μέχρι αύριο στο ΔΝΤ, συνυπογράφουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή, έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη του ESM για την έγκριση της διάθεσης της δόσης προς την Ελλάδα