Συμφωνία για τη δημιουργία «open mall» στη Θεσσαλονίκη

Συμφωνία για τη δημιουργία «open mall» στη Θεσσαλονίκη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου.

Στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ) για τη δημιουργία «open mall» στην πόλη, ώστε ν’ αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της αγοράς, συμφώνησαν καταρχήν ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και ο νέος πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, στη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης (σ.σ. τα open mall είναι ουσιαστικά ανοιχτοί χώροι με δεκάδες καταστήματα, που ενοποιούνται μεταξύ τους.

Ο καταναλωτής μπορεί να διακρίνει τα όρια αυτού του υπαίθριου εμπορικού κέντρου χάρη στην ειδική οριοθέτησή του. Έτσι, έχει την αίσθηση πως βρίσκεται σε ένα μεγάλο οργανωμένο «mall», ενώ στην πραγματικότητα κάνει τις αγορές του σε έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της πόλης).

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε ακόμη η λειτουργία της αγοράς τις Κυριακές και συμφωνήθηκε να μην πεζοδρομείται η Λεωφόρος Νίκης κατά τις Κυριακές που η αγορά λειτουργεί (σ.σ. η Λεωφόρος Νίκης παραδίδεται στους πεζούς συνήθως την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, με στόχο την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες και χρήση των μέσων μαζικής μετακίνησης).

Όσον αφορά τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου 2014, τόσο ο κ. Μπουτάρης, όσο και ο κ. Φιλιππίδης συμφώνησαν ότι πρόκειται για μεγάλη γιορτή της πόλης, η οποία δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο αντιπαράθεσης και διαδηλώσεων, που καταστρέφουν την εικόνα τόσο της εκθεσιακής διοργάνωσης όσο και της ίδιας της Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το κέντρο απροσπέλαστο και την πόλη αφιλόξενη για κατοίκους και επισκέπτες. Τόσο ο δήμος όσο και ο ΕΣΘ συμφώνησαν να ενώσουν τη φωνή τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Συζητήθηκε, τέλος, η διοργάνωση της φετινής χριστουγεννιάτικης γιορτής και του εορταστικού διακόσμου της πόλης. Ο ΕΣΘ ανέλαβε την πρωτοβουλία της συνεννόησης με όλα τα επιμελητήρια της πόλης, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή πρόταση, η οποία ακολούθως θα παρουσιαστεί στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Στη Θεσσαλονίκη οι πεζοί θα ξέρουν πλέον πόσα καίνε περπατώντας

Θεσσαλονίκη «καλεί» Silicon Valley

Τεχνολογικό cluster για cloud computing επιθυμεί η Θεσσαλονίκη