Σύμπραξη «γιγάντων» για τη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σύμπραξη «γιγάντων» για τη δημιουργία ηλεκτρικών αυτοκινήτων
epa05297979 A power socket of an electric car of the mail service is seen open while post service drivers (background) gather around a car in Paussau, Germany, 10 May 2016. The German Postal Service (Deutsche Post) is now using custom electric cars for the first time in Bavaria. A fleet of 14 so-called 'StreetScooters' were presented to the public in Passau on 10 May. EPA/ARMIN WEIGEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Toyota και Mazda έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία των οχημάτων της νέας εποχής.

 

Η Toyota Motor θα συστήσει μια νέα κοινοπραξία με τη Mazda Motor για την ανάπτυξη τεχνολογίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμετέχουν στην κούρσα παραγωγής οχημάτων που κινούνται με μπαταρία.

Οι φορείς λήψης αποφάσεων σε κρίσιμες αγορές όπως η Κίνα τροφοδοτούν επιθετικά μια στροφή προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις δεκαετίες. Αυτό πιέζει τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες να επιταχύνουν την εφαρμογή των σχεδίων τους για την ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Την ίδια στιγμή, τα μειούμενα κόστη των μπαταριών επιτρέπουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν καλύτερες αποδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ανακοίνωσή της, η Toyota ανέφερε ότι η νέα εταιρεία που θα προκύψει θα αναπτύσσει τεχνολογία για μια σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως μίνι-οχήματα, επιβατικά αυτοκίνητα, SUV, και ελαφρά φορτηγά.

Η Toyota θα ελέγχει το 90% της κοινοπραξίας, με την επωνυμία EV Common Architecture Spirit Co Ltd, ενώ η Mazda και η Denso – ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Toyota – θα κατέχουν από 5% η καθεμία.

Τα σχέδια βασίζονται σε μια συνεργασία που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, όταν η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο 5% στη Mazda και οι δύο εταιρείες δεσμεύτηκαν να αναπτύξουν από κοινού τεχνολογίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ούτε η Toyota ούτε η Mazda διαθέτουν στην αγορά πλήρως ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα αυτή τη στιγμή. Η Toyota έχει αναφέρει ως εμπόδια στη μαζική διάθεσή τους την περιορισμένη αυτονομία των αυτοκινήτων που κινούνται με μπαταρία. Και η Mazda έχει έναν σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό έρευνας & ανάπτυξης, που καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την ίδια. Στόχος της, πάντως, παραμένει η παρουσίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2020.

Η μετοχή της Mazda ανέβηκε κατά 3% μετά την ανακοίνωση, ενώ εκείνη της Denso επίσης σημείωσε αύξηση κατά 1,5%. Η τιμή της μετοχής της Toyota δεν επηρεάστηκε από την είδηση.