Σύμβαση Motor Oil με τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ρωσίας για προμήθεια αργού και πετρελαιοειδών

Σύμβαση Motor Oil με τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ρωσίας για προμήθεια αργού και πετρελαιοειδών

Η συμφωνία δεν προκάλεσε έκπληξη, καθώς η Motor Oil προμηθεύεται ήδη ποσότητες αργού από τη Rosneft γύρω στο 1,5 εκατ. τόνους ετησίως.

Σύμβαση αμοιβαίας προμήθειας αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών για τα επόμενα πέντε χρόνια υπέγραψε η Motor Oil με τη Rosneft, τη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.

Η συμφωνία δεν προκάλεσε έκπληξη στην αγορά, καθώς η Motor Oil προμηθεύεται ήδη ποσότητες αργού από τη Rosneft γύρω στο 1,5 εκατ. τόνους ετησίως.

Κατά τη Rosneft, η συμφωνία, που υπεγράφη με τη συμμετοχή της θυγατρικής Petrocas Energy, αναφέρεται στο ενδεχόμενο αύξησης της ετήσιας προμήθειας πετρελαίου και πετρελαιοειδών ώς και 7,5 εκατ. τόνους (150.000 βαρέλια την ημέρα).

«Η συμφωνία θα επιτρέψει στη Rosneft να διαθέτει ανεξάρτητα πετρελαϊκά προϊόντα που παράγονται στα διυλιστήρια της Motor Oil», αναφέρει, η ρωσική εταιρεία.

Ωστόσο, δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι λόγοι πίσω από την προοπτική προμήθειας 7,5 εκατ. τόνων πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου αλλά και οι πιθανές διαστάσεις με την εξαγορά της Jet Oil από τη θυγατρική της Rosneft, Cetracore Energy.