Συμβιβασμός Ρονάλντο με το ισπανικό κράτος με πρόστιμο – «μαμούθ»

Συμβιβασμός Ρονάλντο με το ισπανικό κράτος με πρόστιμο – «μαμούθ»

Η ποινή με την οποία κλείνει οριστικά το ζήτημα της φοροδιαφυγής που «αμαύρωσε» την εικόνα του σούπερ σταρ.

Δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μαμούθ ύψος 18,8 εκατομμυρίων ευρώ ήταν η ποινή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Με αυτό τον τρόπο έρχεται σε συμβιβαστική λύση με το ισπανικό κράτος και θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες του για φοροδιαφυγή.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για μήνες και ο Πορτογάλος άσος δεν θα φυλακιστεί, αφού η ποινή των δύο ετών για τέτοιου είδους αδικήματα είναι η μέγιστη που επιβάλλεται στους παραβάτες, δίχως αυτός να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Κριστιάνο επέλεξε την συμβιβαστική λύση, αφού με αυτό τον τρόπο κλείνει άπαξ διά παντός μία πολύκροτη υπόθεση που τον ταλαιπώρησε εδώ και χρόνια και αμαύρωσε αρκετά το προφίλ του.

Η υπόθεση κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο αφορά την ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ισπανία «κομπίνα» με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγουν τη φορολόγηση. Για αντίστοιχες υποθέσεις έχουν τιμωρηθεί ή κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και αρκετοί ακόμη «αστέρες» του ποδοσφαίρου

Σύμφωνα με το Forbes o Πορτογάλος μόνο το 2017 κέρδισε περίπου 87 εκατ. ευρώ από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους χορηγούς του.