Συμβουλές για το iOS10 του iPhone που αξίζει να ακολουθήσετε

Συμβουλές για το iOS10 του iPhone που αξίζει να ακολουθήσετε
Craig Federighi, Apple senior vice president of software engineering, speaks about Photos in iOS10 at the Apple Worldwide Developers Conference in the Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, Monday, June 13, 2016. (AP Photo/Tony Avelar)

Συμβουλή 1η: Κατεβάστε το iOS 10.

της Μέλανι Λίμπερμαν

Το iOS 10 είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα νέα iPhones και είναι διαθέσιμο για να το κατεβάσετε για όλα τα μοντέλα που είναι νεότερα από το iPhone 5, και έχει πλήθος από νέες ενημερώσεις και χαρακτηριστικά και διασκεδαστικά κόλπα για το iPhone. Με αυτές τις 11 συμβουλές, θα γίνετε εξπέρ στο iPhone σε χρόνο μηδέν.

Πιο γρήγορη πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε το δάχτυλό σας αριστερά στην οθόνη για να αποκτήσετε πρόσβαση στη φωτογραφική σας μηχανή. Μπορείτε ακόμα να σύρετε το δάκτυλο προς τα επάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση στο εικονίδιο της κάμερας, αλλά γιατί να κάνετε δύο βήματα, όταν μπορείτε να κάνετε μόνο ένα;

Μειώστε την ένταση του φακού σας

Από το κέντρο ελέγχου, πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο του φακού. Μπορείτε να επιλέξετε χαμηλό, μεσαίο ή έντονο φως, ανάλογα με την περίσταση.

Αφύπνιση του τηλεφώνου σας

Πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Με τα νέα μοντέλα iPhone ξεκινώντας από το 6s, απλά σηκώστε το κινητό σας για να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις.

Εξατομικεύστε τα γραφικά στοιχεία σας

Εξατομικεύστε το τι εμφανίζεται στην οθόνη με κύλιση της οθόνης προς τα κάτω (μετά το εικονίδιο “up next” του ημερολογίου, των ειδήσεων, του δελτίου καιρού, και των διαφόρων άλλων). Πατήστε Επεξεργασία – τώρα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε γραφικά στοιχεία και να αναδιατάξετε τη σειρά τους.

Κάντε τα μηνύματα πιο ουσιαστικά

Τα εφέ πλήρους οθόνης είναι πλέον διαθέσιμα. Στείλτε «Χρόνια Πολλά» μαζί με μπαλόνια που «επιπλέουν» σε ολόκληρη την οθόνη. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα εφέ, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το πλήκτρο αποστολής μέχρι να εμφανιστούν οι επιλογές.

Γνωστοποιήστε στους φίλους σας που βρίσκεστε

Μέσω «συμφραζόμενων προβλέψεων», η ηλεκτρονική βοηθός Siri μπορεί να κάνει έξυπνες προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση, πιο προχωρημένες από την πρόβλεψη κειμένου.

Αποστείλτε χειρόγραφες σημειώσεις (ή σκίτσα της γάτας σας)

Γιατί να στείλετε μια όμορφη, υψηλής ευκρίνειας εικόνα της γάτας σας, όταν μπορείτε να στείλετε ένα σκίτσο της; Γέρνοντας το τηλέφωνό σας πλάγια κατά την πληκτρολόγηση ενός μηνύματος, μπορείτε να ζωγραφίσετε ελεύθερα. Ή να στείλετε ένα καλλιγραφικό σημείωμα.

Κατανοήστε τις ομαδικές συνομιλίες σας

Οι νέες επιλογές στο iOS 10 σάς επιτρέπουν να αντιδράσετε στα σχόλια με εικονίδια καρδιάς, dislike, ερωτηματικού, και γέλιου. Αυτό λειτουργεί και στις απλές συζητήσεις, αλλά είναι πιο χρήσιμο όταν υπάρχουν πολλαπλές φωνές στη συνομιλία.

 Ζητήστε τη βοήθεια της Siri

Οι εφαρμογές τρίτων έχουν πλέον πρόσβαση στη Siri. Μπορείτε τώρα να της ζητήσετε να κάνει κράτηση σε εστιατόριο μέσω του OpenTable, να βρείτε ταξί μέσω του Lyft, ή να δώσετε στον φίλο σας 14 δολάρια για κοκτέιλ μέσω του Venmo.

 Αναζητήστε εικόνες

Με το iOS 10, η εφαρμογή Photos διαθέτει μια ολοκληρωμένη δυνατότητα αναζήτησης (με την οποία οι χρήστες του Google μπορεί να είναι ήδη εξοικειωμένοι), που σας επιτρέπει να ψάξετε για τοποθεσίες, συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμη και γενικούς όρους όπως «γάτα» και «τούρτα».

 Τραβήξτε καλύτερες φωτογραφίες

Μπορείτε τώρα να προσθέσετε φίλτρα στο Live Photos. Και παρότι η δυνατότητα αυτή δεν είναι καινούργια στο iOS 10, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι δυνατό να ρυθμίσετε το διάφραγμα πριν τραβήξετε φωτογραφία.

 Συμβουλή μπόνους: Προστατέψτε το τηλέφωνό σας από το νερό

Μόνο τα νέα iPhone 7 και 7 Plus είναι αδιάβροχα, αλλά αν το τηλέφωνό σας πέσει σε νερό, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Οι ειδικοί συστήνουν να χτυπήσετε απαλά το iPhone σας, με τη θύρα του βύσματος τροφοδοσίας στραμμένη προς τα κάτω και, αν έχετε ανεμιστήρα, να φυσήξετε απαλά απευθείας μέσα στη θύρα.