Συνάντηση Μέρκελ με Μητσοτάκη και Σαμαρά

Συνάντηση Μέρκελ με Μητσοτάκη και Σαμαρά
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) ανταλλάσει χειραψία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk (Δ) στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) που πραγματοποιείται στη Μάλτα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017. Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σήμερα, σειρά συναντήσεων στο περιθώριο του Συνεδρίου του (Ε.Λ.Κ.). Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk, τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz, τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Μάλτα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ, όπου θέματα συζήτησης ήταν το Brexit και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Τουσκ για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που έχει αναλάβει στην προσπάθεια για την νέα ώθηση που χρειάζεται η Ευρώπη προς την ολοκλήρωση.

Ανέλυσε την κατάσταση της Ελλάδας εξηγώντας την ανάγκη η χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα και στην ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Μια Κυβέρνηση που θα δίνει την δυνατότητα στην πραγματική οικονομία να ορθοποδήσει, φέρνοντας νέες επενδύσεις.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρίστο Στυλιανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Στυλιανίδη για το έργο του ως Επίτροπου στα κρίσιμα θέματα της ανθρωπιστικής βοήθειας και της διαχείρισης κρίσεων. Ζητήματα, όπου είναι, δυστυχώς, πολύ συχνά απαραίτητη η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz. Συζητήθηκε η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αστάθεια στη συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αυστρία.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συνομιλίες με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις

Επίσης σύντομη συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο του ίδιου συνεδρίου.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μάλιστα αυτές οι συναντήσεις και ιδίως η συνάντησή του κ. Σαμαρά με την κα Μέρκελ, τροφοδοτούν όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός λειτουργεί με τρόπο που επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στη ΝΔ και γενικότερα στην πολιτική ζωή της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συχνά πυκνά βάλλεται από το Μαξίμου ότι ακολουθεί γραμμή Σαμαρά σε πάρα πολλά ζητήματα.