Συνάντηση Παυλόπουλου – Μητσοτάκη για το Σκοπιανό

Συνάντηση Παυλόπουλου – Μητσοτάκη για το Σκοπιανό
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη (Α) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει το πρωί της Τετάρτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζήτησε να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις ραγδαίες εξελίξεις με το Σκοπιανό.

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολικό, πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία ενώ έκανε λόγο για περιφρόνηση του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε, δε, πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα, υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία δεν έχει την στήριξη της ίδιας της κυβέρνησής του», τονίζοντας πως «αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Παυλόπουλο, θα μιλήσει και πάλι για μία κακή συμφωνία ενώ αναμένεται να προτάξει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν εμφανίζει ενιαία γραμμή σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα.