«Σύνδρομο Galaxy Note 7» σε εκατομμύρια πλυντήρια της Samsung

«Σύνδρομο Galaxy Note 7» σε εκατομμύρια πλυντήρια της Samsung
epa04906191 Two models show off Samsung Electronics Corporation new washing machine, the Bubble Shot Add Wash, during a publicity event at the company's headquarters in Seoul, South Korea, 31 August 2015. The new drum washing machine has a small window on the door through which additional laundry can be added while it is in operation. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Μετά το προβληματικό κινητό, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο πρόβλημα.

Στην απόφαση να αποσύρει περίπου 2,8 εκατ. πλυντήρια στις ΗΠΑ προχώρησε η Samsung, έπειτα από αναφορές για τραυματισμούς ιδιοκτητών και άλλα προβλήματα ασφάλειας.

Μετά το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τα Galaxy Note 7, η νοτιοκορεατική εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε ένα νέο ζήτημα. Η απόσυρση αφορά τα μοντέλα πλυντηρίων της εταιρείας που κατασκευάστηκαν από το Μάρτιο του 2011 ως το Νοέμβριο του 2016.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ, υπήρξαν εννέα καταγγελίες για τραυματισμούς που συνδέονται με δυσλειτουργίες των πλυντηρίων, όπως σπασμένες γνάθοι και χτυπημένα πλευρά και ώμοι.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των πλυντηρίων, η Samsung προσέφερε τη δυνατότητα ενίσχυσης του πάνω μέρους της συσκευής καθώς και την επέκταση της εγγύησης κατά ένα έτος. Όποιος δεν επιθυμεί αυτές τις επιλογές, μπορεί να λάβει αποζημίωση από την εταιρεία για να αγοράσει ένα άλλο μοντέλο της ή να αποκτήσει πλυντήριο διαφορετικής μάρκας. Το ποσό της αποζημίωσης θα εξαρτηθεί από το μοντέλο που παρουσίασε πρόβλημα.