Συνεχείς επαφές Σαμαρά με τις ηγεσίες των υπουργείων

Συνεχείς επαφές Σαμαρά με τις ηγεσίες των υπουργείων

Ο πρωθυπουργός δίνει σαφείς εντολές για την προώθηση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Συνεχείς είναι από νωρίς το πρωί οι επαφές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τις ηγεσίες των υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός σε αυτές τις συναντήσεις δίνει σαφείς εντολές προκειμένου να μη χαθεί ούτε λεπτό για την προώθηση και υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ δίνει σε όλους κατευθύνσεις για τις προτεραιότητες σε κάθε υπουργείο.

Σήμερα, από το πρωί, είδε κατά σειρά τις ηγεσίες των υπουργείων Πολιτισμού, Υγείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπουργείο Πολιτισμού
Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Κώστα Τασούλα. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα σημείωσε ο κ. Τασούλας και ανέφερε, επ΄αυτού, ότι τα μουσεία ειναι ανοικτά από το πρωι εώς το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

«Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Ο σημαντικός ρόλος του υπουργείου Εργασίας
Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας . Η συνάντηση ήταν για τον καλύτερο συντονισμό σε επίπεδο του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Σημείωσε, επίσης, ότι το υπουργείο Εργασίας, από το ευρύ φάσμα των αρμοδιοτήτων του, έχει να παίξει και να διαδραματίσει, όπως και στο παρελθόν, έναν πολύ σημαντικό ρόλο σε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή.

«’Εχουμε κάνει παρά πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή και άλλαξαν το πρόσωπο του υπουργείου Εργασίας. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο. Προκλήσεις, που πρέπει να λύσουμε. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα στη βάση της καθημερινότητας, των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων. Και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση για ομαδικές απολύσεις, απάντησε ότι «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά» ενώ σημείωσε ότι «η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη».

Τέλος την πόρτα του Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, δήλωσε ότι πήραν τις εντολές του πρωθυπουργού για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

«Είμαστε απολύτως αισιόδοξοι ότι η δουλειά θα γίνει σωστά και θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη: 

«Τρέχει» για προσέλκυση επενδύσεων ο πρωθυπουργός