Συνεχίζεται η έξοδος των Αθηναίων από το κλεινόν άστυ

Συνεχίζεται η έξοδος των Αθηναίων από το κλεινόν άστυ

Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια και αεροδρόμια - Έκτακτα δρομολόγια για τους επιβάτες των ΚΤΕΛ. 

Aυξημένη αναμένεται η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, καθώς πολλοί είναι κάτοικοι της μεγαλούπολης που αναμένεται να αποδράσουν και σήμερα από το κλεινόν άστυ για τις εορτές του Πάσχα.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας προκειμένου η έξοδος αλλά και η επιστροφή των εκδρομέων να είναι ομαλή.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 6. Χθες Μ. Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες, 3.427 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 669 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγινα 31 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 7.630 επιβάτες με 1.214 ΙΧ οχήματα, 40 φορτηγά και 235 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες, 1.946 ΙΧ οχήματα, 54 φορτηγά και 157 δίκυκλα. Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες με 560 ΙΧ οχήματα 16 φορτηγά και 25 δίκυκλα.

Επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της Τροχαίας ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με την κίνηση στους σταθμούς των ΚΤΕΛ να είναι αυξημένη. Είναι χαρακτηριστικό πως για σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τον σταθμό του Κηφισού έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 325 δρομολόγια (100 έκτακτα). Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα και χθες εκτός από τα κανονικά δρομολόγια προστέθηκαν και έκτακτα προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Αυξημένη παρατηρείται και φέτος η αεροπορική κίνηση με τις πτήσεις να είναι ενισχυμένες κατά περίπου στο 10% στο σύνολό τους, στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν και πολύ υψηλές πληρότητες. Σε ότι αφορά στην κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», από χθες (Μεγάλη Πέμπτη ) μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί περίπου 3370 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικότερα για σήμερα 502 πτήσεις είναι προγραμματισμένες έναντι 474 που ήταν πέρυσι.

Τέλος, σε ότι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προχώρησε στην αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ