Συνεχίζεται η κόντρα Σόιμπλε-Γκάμπριελ για τα «μάτια» της Ελλάδας

Συνεχίζεται η κόντρα Σόιμπλε-Γκάμπριελ για τα «μάτια» της Ελλάδας
Finanzminister Wollfgang Schäuble (CDU, l) und Wirtschaftsminister Sigmar Gabriel (SPD) unterhalten sich am 19.08.2015 in Berlin im Bundestag. In einer Sondersitzung stimmen die Abgeordneten über neue Milliardenhilfen für Griechenland ab. Foto: Wolfgang Kumm/dpa [ Rechtehinweis: (c) dpa ]

Επίθεση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στον αντικαγκελάριο: Δίνεις λάθος μηνύματα στην Ελλάδα

Συνεχίζουν να βρίσκονται στα μαχαίρια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στον απόηχο των δηλώσεων Γκάμπριελ από την Αθήνα για περισσότερα χρήματα, στις οποίες απάντησε μέσω συνέντευξης ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι “στέλνουν λάθος μήνυμα”.

Σε τακτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε ότι η Ελλάδα «φυσικά και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως έχει ήδη υλοποιήσει πολλές από αυτές». Μάλιστα, κατά τον ίδιο, ο κ. Γκάμπριελ, έχει την εντύπωση πως δεν απέχει πολύ η συμφωνία για την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, σε συνέντευξη της στο υπουργείο, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωνε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα στα βασικά ζητήματα των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Τόνισε, δε, πως στόχος είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και γι’ αυτό χρειάζονται συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Λίγο νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε επικρίνει τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είπε πως η Γερμανία θα πρέπει να παράσχει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ενοχλημένος από το σχόλιο του Γκάμπριελ, λέγοντας πως «είναι παντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» και «στέλνει λάθος μήνυμα».