Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Πυροσβεστικά πλοιάρια επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης, εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018. Στην Ακτή Ξαβερίου έχει καταπλεύσει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης στο τρίτο γκαράζ, από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες και 140 άτομα πλήρωμα, 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. Η αποβίβαση των επιβατών έγινε ομαλά ενώ καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από το γκαράζ του πλοίου. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/Γεώργιος Χριστάκης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση.

Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών. Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Όταν η φωτιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο αναμένεται να ξεκινήσει η εκκένωση του πλοίου από τα οχήματα και τα φορτηγά. Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.