Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας

Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας

Η αστυνομία τον εντόπισε στα νότια προάστια της Αττικής. 

Συνελήφθη ο καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης Αρτέμης Σώρρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι τον αναζητούσαν εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Σώρρας εντοπίστηκε σε σπίτι όπου διέμενε στα νότια προάστια έπειτα από έρευνες και πληροφορίες της Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε έφοδο και τον ακινητοποίησε χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.

Από αξιόπιστες πηγές έγινε επίσης γνωστό ότι ο Αρτέμης Σώρρας δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς που τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σώρρας είχε αλλάξει την εμφάνισή του για να μην αναγνωρίζεται εύκολα.

Είχε αφήσει μακριά μαλλιά και πυκνή γενειάδα, τόσο ώστε να μοιάζει με… ιερέα. Από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του Αρτέμη Σώρρα ακολουθώντας τον γιο του.

Αρχικώς, ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αυτή την ώρα οδηγείται σε εισαγγελέα Εφετών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας

Το φθινόπωρο του 2012 εμφανίζεται στη ζωή μας ένας Πατρινός, ο οποίος δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του κάποια ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής, η αξία των οποίων είναι 600 δισ. δολάρια. Το όνομά του είναι Αρτέμης Σώρρας. Σε συνεντεύξεις του δηλώνει πως αυτά τα λεφτά είναι στη διάθεση του ελληνικού κράτους, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Φτιάχνει μία MKO, η οποία ονομάζεται End National Debt – Τέλος Δημόσιου Χρέους, σύμφωνα με τον οποίο, «αγοράζει» τμήμα του δημόσιου χρέους προς τους δανειστές, και μετά το διαγράφει.

Στις 5 Απριλίου 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και της Τράπεζας της Ελλάδος, και μετά από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και η διακίνησή του θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Αυτό όμως δεν πτοεί ούτε τον Σώρρα αλλά ούτε και τους υποστηρικτές του, οι οποίοι μέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Ο Σώρρας ιδρύει το κίνημα Ελλήνων Συνέλευση, και αρχίζει να φτιάχνει γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν χρησιμοποιεί όμως τα 600 δισεκατομμύρια που έχει στην τράπεζα. Τα λεφτά προέρχονται από δωρεές των μελών του κινήματός του.

Ο Αρτέμης Σώρρας καλεί τους πολίτες να πάνε στις εφορίες και να ζητήσουν να συμψηφιστούν τα χρέη τους με τα δισεκατομμύρια που έχει καταβάλει στις τράπεζες ο αρχηγός του κινήματος Ε.ΣΥ. Και όντως, πολλοί το δοκιμάζουν, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι. Όμως βρέθηκε ένας εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος διέταξε έρευνα σε βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ, ο οποίος δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα Σώρρα» από πολίτες που προσπαθούσαν να συμψηφίσουν τα χρέη τους με αυτά.

Είχε προηγηθεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που έχει κρίνει πως τα 600 δισεκ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα είναι υπαρκτά!