Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη Σύρος με πιθανή συμμετοχή στο ISIS

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη Σύρος με πιθανή συμμετοχή στο ISIS
Photo:

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγείται σήμερα ένας 32χρονος Σύρος, ο οποίος, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, συνελήφθη χτες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διοικητικό μέτρο και ειδικότερα απαγόρευση εισόδου στην χώρα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, «ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν».

Ο 32χρονος πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε τις υπηρεσίες ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του για το άσυλο και καθώς υπήρχε η καταγγελία της συζύγου του, συνελήφθη.
Ο Σύρος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πολέμησε στο πλευρό του ISIS και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο 32χρονος μετά την ομολογία του επιχείρησε να αυτοκτονήσει και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

(Κεντρική εικόνα:  Φωτογραφία αρχείου)