Συνελήφθη ξανά ο Γκοσν για απώλειες 16,6 εκατ. δολαρίων στην Nissan- Ποιές είναι οι νέες κατηγορίες.

Συνελήφθη ξανά ο Γκοσν για απώλειες 16,6 εκατ. δολαρίων στην Nissan- Ποιές είναι οι νέες κατηγορίες.
epa07220913 (FILE) - Carlos Ghosn, Chief Executive Officer of Nissan, leaves N10 Downing street after holding talks with British Prime Minister, Theresa May in London, 14 October 2016 (reissued 10 December 2018). According to media reports on 10 December 2018, Japanese prosecutors have charged former Nissan and Renault CEO Carlos Ghosn with financial misconduct. Automobile maker Nissan has also been charged under the indictment. The charges are related to allegations that Ghosn underreported his income and used company funds for personal expenditures. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Η νέα σύλληψη συνεπάγεται ότι θα κρατηθεί για τουλάχιστον ακόμη 10 ημέρες σε φυλακή στο Τόκιο. 

Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν σήμερα εκ νέου τον Κάρλος Γκοσν, τον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Nissan Motor, ο οποίος κατηγορείται αυτή τη φορά ότι επιβάρυνε τη Nissan με ζημίες ύψους 16,6 εκατ. δολαρίων από προσωπικές του επενδύσεις, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι ελπίδες ότι θα αφηνόταν ελεύθερος με εγγύηση πριν από τα Χριστούγεννα.

Εισαγγελείς πραγματοποίησαν επίσης έφοδο σήμερα στην κατοικία του Γκοσν στο Τόκιο αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία, όπως μετέδωσε το δίκτυο TV Asahi.

Η νεότερη εξέλιξη στην υπόθεση που έχει συνταράξει την παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτου και τη συμμαχία της Nissan με τη γαλλική Renault προέκυψε μία ημέρα αφού δικαστήριο του Τόκιο απέρριψε απρόσμενα το αίτημα των εισαγγελέων να παραταθεί η κράτηση του Γκοσν. Η απόρριψη του αιτήματος αυτού αύξησε τις πιθανότητες απελευθέρωσης του εξέχοντος επιχειρηματία με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, κάτι που αναμενόταν και γίνει ίσως και σήμερα Παρασκευή.

Η εκ νέου σύλληψη, ωστόσο, σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει υπό κράτηση για τουλάχιστον 10 ημέρες σε φυλακή του Τόκιο, όπου βρίσκεται από τότε που συνελήφθη τον περασμένο μήνα βάσει των αρχικών κατηγοριών για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο εισαγγελέας του Τόκιο ανακοίνωσε ότι η νέα σύλληψη βασίζεται σε υποψίες ότι περί τον Οκτώβριο του 2008 ο Γκοσν μετέφερε προσωπικές συναλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου η εταιρία να επιβαρυνθεί με ζημίες 1,85 δισ. γεν (16,6 εκατ. δολάρια) και ότι προκάλεσε ζημία στην Nissan καθώς η εταιρία κατέθεσε συνολικά 14,7 εκατ. δολάρια σε τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ του Ιουνίου του 2009 και του Μαρτίου του 2012 σε σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.