Συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Από κοινού θα αναπτύξουν ενέργειες δικτύωσης, προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, αμοιβαίας πληροφόρησης καθώς και ανάδειξης και υποστήριξης επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Την συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

Η συνεργασία προέκυψε από τη διαπίστωση ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων έργων των καθηγητών και του ερευνητικού δυναμικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που μπορούν να αξιοποιηθούν οικονομικά μέσω συνεργασίας με επιχειρήσεις ή με τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Τράπεζα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτύξουν από κοινού ενέργειες δικτύωσης, προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, αμοιβαίας πληροφόρησης καθώς και ανάδειξης και υποστήριξης επιχειρηματικών εγχειρημάτων αξιοποίησης έρευνας καθηγητών και ερευνητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα από δράσεις εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα και θεωρώντας ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, υποστηρίζει κάθε υγιή προσπάθεια που κινείται προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό προσφέρει σειρά καταθετικών και ασφαλιστικών προϊόντων με στόχο την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών/κτηνοτροφικών προϊόντων. Στόχος της συνεργασίας αυτής με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι και η ανάδειξη, η προβολή και τελικά η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και έργων τα οποία θα βοηθήσουν την ανάπτυξη βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα της χώρας μας αλλά και των μεμονωμένων παραγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.