Συγγνώμη από το Twitter σε θύματα παρενόχλησης

Συγγνώμη από το Twitter σε θύματα παρενόχλησης
Photo:

Με μια σειρά από tweets ο γεν. διευθυντής του Twitter ζήτησε συγγνώμη από γυναίκες που μπορεί να έχουν παρενοχληθεί στη σελίδα.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter στο Ηνωμένο Βασίλειο, Τόνι Γουάνγκ ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τις γυναίκες που μπορεί να παρενοχλήθηκαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα από μία σειρά από tweets, ο Γουάνγκ έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Προσωπικά ζητώ συγγνώμη από τις γυναίκες που παρενοχλήθηκαν στο Twitter για όσα έχουν περάσει. Η παρενόχλησή τους απλά δεν είναι αποδεκτή. Είναι απαράδεκτο και στον πραγματικό κόσμο, οπότε είναι απαράδεκτο και στο Twitter. Μπορούμε και θα κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας από την παρενόχληση. Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

 

«Ο κόσμος αξίζει να νιώθει ασφαλής στο Twitter», είχε γράψει στο blog του νωρίτερα ο υπεύθυνος ασφαλείας του Twitter, Ντελ Χάρβεï. 

Η απολογία του Γουάνγκ συνόδευσε την ανανέωση των κανόνων λειτουργίας του Twitter, το οποίο επιβεβαίωσε πως θα εισάγει ένα εικονίδιο «αναφοράς παρενόχλησης» σε όλες τις πλατφόρμες λειτουργίας της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Χιονοστιβάδα παρακολουθήσεων υπό το «Prismα» της NSA

Οι αστυνομικές αρχές στη Μεγ. Βρετανία ερευνούν οχτώ υποθέσεις παρενόχλησης, που περιλαμβάνουν απειλές για βομβιστικές επιθέσεις, αλλά και απειλές βιασμού προς γυναίκες χρήστες του Twitter.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις απειλές βιασμού που έγιναν κατά της Στέλα Κρίζι, βουλευτή των Εργατικών, και κατά της ακτιβίστριας Καρολίν Κριάντο-Πέρεζ. Τρεις ακόμη γυναίκες δημοσιογράφοι έχουν καταγγείλει πως έλαβαν απειλές για βομβιστική επίθεση στο Twitter.

Οι αποκαλύψεις για τα υβριστικά και παρενοχλητικά μηνύματα προκάλεσαν αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Μάλιστα, μία αίτηση για την τοποθέτηση εικονιδίου «αναφοράς παρενόχλησης» στα tweets,  συγκέντρωσε περισσότερες από 124.000 υπογραφές.

Η πειρατεία «σώζει τα κέρδη»

Το εικονίδιο «αναφοράς παρενόχλησης» είναι ήδη διαθέσιμο στην έκδοση του Twitter στις εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά με λειτουργικό iOS, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί στην ιστοσελίδα του Twitter και στις εφαρμογές για Android τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία προχωρά και στην πρόσληψη περισσοτέρων στελεχών για τις ομάδες που θα διαχειρίζονται τις καταγγελίες παρενόχλησης.