Συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις στα 30

Συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις στα 30

Πέντε αλλαγές που σίγουρα πρέπει να κάνετε μόλις εισέλθετε στην τρίτη δεκαετία της ζωής σας.

Λίγο πριν την ηλικία των 30 ετών, οι περισσότεροι αρχίζουν να αποκτούν περισσότερες ευθύνες και υποχρεώσεις και συνειδητοποιούν ότι βαίνουν πλέον σε μία περίοδο, όχι τόσο ανέμελη αλλά παρ’ όλα αυτά ευχάριστη.

Μία επιτυχημένη καριέρα και σε πολλές περιπτώσεις η δημιουργία μίας οικογένειας είναι τα δυο ζητήματα που σκέφτεται κανείς μόλις περάσει τα 29. Ωστόσο, προτού κανείς εισέλθει στην τρίτη δεκαετία της ζωής του θα πρέπει να περάσει σε ορισμένες αλλαγές στην καθημερινότητά του:

Τέλος το κάπνισμα

Αν έχετε αρχίσει το κάπνισμα, σταματήστε το αμέσως! Σύμφωνα με έρευνα, όσοι εγκαταλείψουν το κάπνισμα πριν την ηλικία των 40 ετών έχουν 90% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από αυτούς που συνεχίζουν.

Οι ώρες ύπνου

Ξεκινήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιείτε τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσετε το «χαμένο» σας χρόνο στον ύπνο, ωστόσο από Δευτέρα θα σας κακοφανεί που θα πρέπει να ξυπνήσετε και πάλι νωρίς.

Μαζέψτε χρήματα

Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε να εξοικονομείτε χρήματα, τόσο το καλύτερο. Εάν μάθετε από νέοι να μαζεύετε χρήματα, τότε δεν θα σας κακοφανεί στο μέλλον που θα έχετε δεκάδες υποχρεώσεις.

Όνειρο ζωής (goals photo)

Μην αργήσετε να θέσετε τους στόχους της ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι; Θέλετε παιδιά; Να γράψετε ένα βιβλίο; … Επιλέξτε έναν στόχο ζωής και προσπαθήστε να τον πετύχετε.

Άφεση αμαρτιών

Εάν είστε ευγενικοί στον εαυτό σας όταν αποτύχετε, τότε χάνετε την ευκαιρία να μάθετε από τα λάθη σας και να κινηθείτε διαφορετικά την επόμενη φορά.