Sky Express: Ο στόχος του 2017 για τριπλασιασμό της επιβατικής κίνησης

Sky Express: Ο στόχος του 2017 για τριπλασιασμό της επιβατικής κίνησης

Αύξηση 80% στις προγραμματισμένες πτήσεις αναμένει για φέτος η αεροπορική εταιρεία.

Τα πεπραγμένα για το 2016, την αναπτυξιακή στρατηγική της και τους στόχους της για το 2017, παρουσίασε η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Όπως τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sky Express, Νίκη Καραγκουλέ-Καραγεώργου, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα την Κρήτη και ανήκει στον όμιλο AviaReps, υπό τον κ. Γιάννη Γρύλο, έχει προσθέσει τον τελευταίο χρόνο 18 νέους προορισμούς στο δίκτυό της (σύνολο 29) και εξυπηρετεί 9 γραμμές σε αποκλειστικότητα.

«Το 2017 θα έχουμε 80% αύξηση στις προγραμματισμένες πτήσεις, οι οποίες θα φτάσουν τις 14.600 και θα διπλασιάσουμε τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων, οι οποίες θα είναι 750.000. Στόχος μας για το 2017 είναι να τριπλασιάσουμε την επιβατική μας κίνηση και να φτάσουμε τους 500.000 επιβάτες» σημείωσε.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία συνδέει όλη τη νησιωτική Ελλάδα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της μέσω συνεργασιών για πτήσεις με κοινό κωδικό (code share agreements) με διεθνείς αερομεταφορείς, όπως αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με τη Germania, για τους προορισμούς Βέρνη και Νυρεμβέργη για όλο το χρόνο, ενώ η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε, πως νέες τέτοιες συνεργασίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες και με άλλες εταιρείες.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της για τη χειμωνιάτικη σεζόν είναι να προστεθεί και ο προορισμός Κύπρος.

Το 2016, ανέφερε η κ. Καραγκουλέ-Καραγεώργου, ήταν μία πολύ σημαντική χρονιά για τη Sky Express, καθώς επενδύσαμε στην Ελλάδα, αναπτύξαμε το δίκτυο μας με νέους προορισμούς και διαθέτουμε πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού, μεγαλώσαμε και ανανεώσαμε το στόλο μας, εξασφαλίσαμε την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης παγκοσμίως και διπλασιάσαμε την επιβατική μας κίνηση, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούμε.

«Η δραστηριοποίηση της Sky Express και η ανάπτυξη του ανταγωνισμού, ακόμα και στις άγονες γραμμές, είχε ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική μείωση των δαπανών του Δημοσίου κατά 20 εκατ. ευρώ, για τις επιδοτήσεις και επέφερε καλύτερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες για τους επιβάτες» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά το στόλο της εταιρείας, αποτελείται κυρίως από αεροσκάφη τύπου ATR, 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα για ελληνικά αεροδρόμια, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα φιλικά προς το περιβάλλον και τον επιβάτη.

Ιδιαίτερης αποδοχής απολαμβάνει, σημείωσε, και η υπηρεσία «Island Hopping» της Sky Express, που δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να ταξιδέψουν σε κοντινούς προορισμούς, ακόμα και με ημερήσιες εκδρομές, εξερευνώντας τουλάχιστον έναν ακόμη προορισμό από τα νησιά μας.

Επίσης, στο πλαίσιο της στήριξης των προορισμών που εξυπηρετεί η εταιρεία, προσφέρει ειδικές εκπτώσεις στους μόνιμους κατοίκους τους, προκειμένου να τους διευκολύνει στις μετακινήσεις τους. Επιπλέον σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρέχεται δωρεάν η πρόσβαση σε σαλόνι διακεκριμένης θέσης (Business Lounge).

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η εταιρεία πρόσφατα βραβεύτηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία», ενώ έχει βραβευτεί και ως η «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία» από τον επίσημο ευρωπαϊκό σύνδεσμο περιφερειακών αερομεταφορέων (European Regional Airlines Association).