Smartphone με 3D αισθητήρες από την Google – Βίντεο

Smartphone με 3D αισθητήρες από την Google – Βίντεο

Τη δυνατότητα τρισδιάστατης αντίληψης του χώρου και της κίνησης θα έχει η νέα συσκευή της Google που δόθηκε σε developers για τη δημιουργία apps.

Το πρωτότυπο ενός «έξυπνου» τηλεφώνου με «προσαρμοσμένο hardware και software» που επιτρέπει τη δημιουργία 3D χαρτών του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης, παρουσίασε η Google. Η συσκευή διαθέτει αισθητήρες που τις επιτρέπουν να κάνει περισσότερες από 250.000 μετρήσεις 3D ανά δευτερόλεπτο και να αναβαθμίσει την τοποθεσία του  σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με τη Google, πιθανές χρήσεις του smartphone περιλαμβάνουν την χαρτογράφηση του εσωτερικού χώρου, χάρη στην οποία άτομα με προβλήματα όρασης θα μπορούν να κινούνται σε άγνωστους σε αυτούς χώρους δίχως να χρειάζονται βοήθεια. Μία ακόμη πιθανή χρήση είναι στα βιντεοπαιχνίδια.

Η Google κατασκεύασε 200 παρόμοιες πρωτότυπες συσκευές, τις οποίες έδωσε σε developers για να δημιουργήσουν apps.

Διαβάστε ακόμη: Μπαράζ εξαγορών από τη Google

Η κατασκευή του smartphone έγινε από την εξειδικευμένη ομάδα Advanced Technology and Projects (ATAP) της Google σε συνεργασία με ερευνητικές ομάδες από τεχνολογικά ινστιτούτα, στα πλαίσια ενός πρότζεκτ με την κωδική ονομασία «πρότζεκτ Τάνγκο».

«Είμαστε ανθρώπινα όντα που ζούμε σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Ωστόσο, οι φορητές μας συσκευές αντιλαμβάνονται τον φυσικό κόσμο ως κάτι που τελειώνει στα όρια της οθόνης», αναφέρει η Google στην ανακοίνωσή της. «Σκοπός του “πρότζεκτ Τάνγκο” είναι να αποκτήσουν οι φορητές συσκευές ένα ανθρώπινο επίπεδο κατανόησης του χώρου και της κίνησης. Για τον σκοπό αυτόν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σε developers συσκευές, για να φανταστούν εκείνοι με τη σειρά τους τις δυνατότητες που υπάρχουν και να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε τις ιδέες αυτές».

Η Google είναι η πρώτη από μια σειρά εταιρειών που προσπαθούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δυνατότητες των smartphones και tablets.

Δείτε το βίντεο του Project Tango:

Διαβάστε ακόμη: Η νέα εξαγορά της Google δείχνει το μέλλον της ασφάλειας στο διαδίκτυο