Social media και καταναλωτική εμπειρία κάνoυν “bubbllz” στο ReTech Innovation Challenge

Social media και καταναλωτική εμπειρία κάνoυν “bubbllz” στο ReTech Innovation Challenge

Η startup που βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας της Lamda Development παρουσιάζει έναν πρωτότυπο και επικερδή τρόπο αγορών.

 

Η διαρκής επαφή των brands και των καταστημάτων με τους πελάτες τους, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Ιδιαίτερα εάν αυτή η επικοινωνία γίνεται μέσω των social media ακριβώς στο σημείο της αγοράς. Άλλωστε, η επιλογή να μοιραστεί ο αγοραστής την εμπειρία του με τους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί ένα trend το οποίο μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη και στον χρήση, αλλά και στο κατάστημα.

Αυτήν την ευκαιρία άδραξε το bubbllz, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή πλατφόρμα αγορών που συνδυάζει την ευχαρίστηση της καταναλωτικής εμπειρίας και το κέρδος προσφορών που θα του προσφέρει μια ανάρτηση με τη νέα αγορά.

Η ελληνική startup που βρίσκεται μεταξύ των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development και διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC), φιλοδοξεί να φέρει κοντά τα brands με τους πελάτες τους, με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο και ταυτόχρονα ανταποδοτικό τρόπο χρησιμοποιώντας τα οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κωνστάντιος Μπατσιώλας*, CEO και συνιδρυτής του bubbllz εξηγεί στο Fortune πώς η πλατφόρμα μπορεί να γίνει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια επιχειρήσεων, πελατών αλλά και marketeers.

Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο της εταιρείας σας;

To bubbllz είναι ταυτόχρονα μια mobile εφαρμογή και μια πλατφόρμα marketing η οποία δείχνει στους χρήστες προσφορές, ανταμοιβές, εκπτώσεις, διαγωνισμούς καταστημάτων και brands, προσθέτωντας στη διαδικασία τη διάδραση του χρήστη μέσω της φιλοσοφίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι μετατρέπει κάθε πελάτη σε διαφημιστή και influencer, ανταμείβοντάς τον, όταν ποστάρει στα social media αυτό που αγόρασε από ένα κατάστημα retail ή την εμπειρία του σε κινηματογράφους, malls, εστιατόρια.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge; 

Από τη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge προσδοκούμε να λάβουμε πολύτιμο feedback από τα στελέχη της Lamda Development, των brands και των κριτών. Να κερδίσουμε αναγνωρισιμότητα στους επισκέπτες των malls, να διερευνήσουμε εμπορικές συνέργειες και να έρθουμε σε επαφή με τις διαφημιστικές εταιρείες που εκπροσωπούν malls και tenants.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Κάθε πώληση μπορεί να γίνει και διαφήμιση. Κάθε πελάτης δύναται να μετατραπεί σε influencer. Οι πελάτες είναι πιο ευχαριστημένοι γιατί έχουν εκπτώσεις, προσφορές, διαγωνισμούς και οι επιχειρήσεις δημιουργούν brand awareness από τους πελάτες τους. Για να λειτουργήσει αυτό δομημένα χρειάστηκε να αναπτύξουμε ιδιαίτερες τεχνολογίες. Οι επιχειρήσεις μπορούν να γνωρίζουν ποιος πελάτης είναι στο κατάστημα, ποιο post έκανε. Το λογότυπο και το hashtag έχουν μπει αυτόματα στο post και στη φωτογραφία. Σε πραγματικό χρόνο η φωτογραφία του χρήστη με τον κωδικό ανταμοιβής τους βρίσκεται στο ταμείο του καταστήματος και μπορούν να τον ανταμείψουν. Συγκεντρώνονται δεδομένα και στατιστικά καταναλωτικής συμπεριφοράς – ό,τι δηλαδή αναζητούν οι marketers για να δημιουργούν customer engagement & experience, επισκεψιμότητα, πωλήσεις και content στα social media.

Επιπλέον τώρα δημιουργούμε το εμπορικό Augmented Reality συγκεκριμένα για malls, μεγάλα brands και αλυσίδες καταστημάτων σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/Ι.Π.ΤΗΛ, όπου θα μπορούμε να ενισχύσουμε την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα εμπορικό κέντρο.

Ποιο είναι το μοντέλο εσόδων και οι στόχοι της εταιρείας σας;

Η επιχείρηση τοποθετείται δωρεάν στην πλατφόρμα και χρεώνεται με κάποια cents του ευρώ όταν ένας πελάτης δει τις προσφορές, πάει στο κατάστημα, αγοράσει και ποστάρει στα social media. Εκεί λοιπόν διαθέτουμε διάφορα πακέτα αγοράς bubbllz το κόστος των οποίων πέφτει όσο μεγαλύτερο είναι το πακέτο. Επίσης χρεώνουμε τη μετέπειτα επικοινωνία της επιχείρησης με τους πελάτες της μέσω push notifications από την εφαρμογή. Άρα η επιχείρηση έχει να κερδίσει επισκεψιμότητα, brand awareness, πωλήσεις, στατιστικά δεδομένα, customer engagement, επικοινωνία με τους πελάτες και οργανικό content στα social media.

Ποιο είναι το βασικό κίνητρο για τον καταναλωτή να μπει στη διαδικασία διάδρασης με τα brands ή τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί;

Το bubbllz δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το brand και το κατάστημα να φέρουν στο επίκεντρο τον πελάτη τους. Για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις γνωρίζουν ποιος πελάτης μίλησε στους φίλους του για μια αγορά του και έτσι μπορούν να του πουν «ευχαριστώ». Αυτή η αίσθηση επιβράβευσης στον χρήστη από τις επιχειρήσεις για την επιλογή του να το αναφέρει στους φίλους του, είναι ένα επιπλέον κίνητρο να μπει στη διαδικασία διάδρασης με brands, καταστήματα, malls, κινηματογράφους, εστιατόρια κλπ.

* Ο Κωνστάντιος Μπατσιώλας, CEO και co-founder της bubbllz, έχει σπουδάσει marketing και διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στο χώρο του retail και των πωλήσεων σε μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου και πολυεθνικές εταιρείες. Από το 2011 είναι στο χώρο των startups και το 2012 είχε την ιδέα του bubbllz.Το 2014 ίδρυσε το bubbllz μαζί με τον Γιώργο Θρασκιά. Μαζί έχουν διακριθεί στον διαγωνισμό του Marry & Papajohn, Στο Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας και ήταν στους finalist’s μεταξύ 17 χωρών στο διαγωνισμό European Tech Challenge.