Softbank και Toyota ετοιμάζονται να επενδύσουν 1 δισ. δολάρια στην Uber

Softbank και Toyota ετοιμάζονται να επενδύσουν 1 δισ. δολάρια στην Uber

Οι δύο κολοσσοί στοχεύουν να ρίξουν ένα τεράστιο ποσό για την ανάπτυξη του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber.

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Softbank και την Toyota βρίσκεται η Uber, σχετικά με την επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην εταιρεία υπηρεσίας ταξί, που θα στοχεύει στην αυτόνομη οδήγηση.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, Wall Street Journal και Reuters, η κίνηση αυτή αναμένεται να μετουσιωθεί σε μειοψηφικό αριθμό μετοχών όταν η Uber εισέλθει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το τελευταίο διάστημα οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της Uber, κυρίως εξαιτίας της απώλειας κεφαλαίων. Για αυτόν τον λόγο ασκούν ιδιαίτερες πιέσεις στη διοίκηση της εταιρείας για να προχωρήσει σε απόσπαση του τμήματος αυτόνομης οδήγησης, ή να αναζητήσει νέα επενδυτικά κεφάλαια από ιδιώτες.

Την περασμένη χρονιά η Softbank εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο μέτοχο της Uber, έπειτα από την επένδυση 7,7 δισ. δολαρίων για το 15% του μετοχικού κεφαλαίου. Από την άλλη, η Toyota επένδυσε 500 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο του 2018 στην Uber.

Η εισαγωγή της Uber στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2019, με την αγορά να υπολογίζει ότι η συνολική της αξία θα φτάσει τα 120 δισ. δολάρια.