Σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη; Η Nestle δηλώνει ότι βρήκε τον τρόπο να το πετύχει

Σοκολάτα με λιγότερη ζάχαρη; Η Nestle δηλώνει ότι βρήκε τον τρόπο να το πετύχει
epa05116031 Kit Kat chocolate bars at a store in London, Britain, 21 January 2016. Swiss confectionary company Nestle has lost its bid to register the shape of its four-finger Kit Kat as its trademark, a High Court hearing has heard. EPA/ANDY RAIN

Πάντως για την ώρα η μέθοδος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.

Ερευνητές της Nestle δήλωσαν ότι κατάφεραν να βρουν έναν νέο τρόπο για να μειώσουν δραστικά την ποσότητα ζάχαρης στη σοκολάτα ακόμη και κατά 40%.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο Bloomberg, οι ερευνητές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μια εναλλακτική μέθοδο επεξεργασίας της δομής της ζάχαρης.

Το πώς ακριβώς πέτυχαν κάτι τέτοιο παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η εταιρεία αναμένει ακόμη την επικύρωση της συγκεκριμένης πατέντας. Πάντως, αυτό το οποίο είπε ο Επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Nestle, είναι ότι αυτή η μέθοδος δημιουργεί «ρηχούς» κρυστάλλους ζάχαρης οι οποίοι διασπώνται γρηγορότερα στο στόμα.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη αναζητούν πιο υγιεινούς τρόπους διατροφής, μειώνοντας τα πρόχειρα φαγητά, τα λίπη και τη ζάχαρη.

Αυτό το κάλεσμα άκουσαν πολλές μεγάλες εταιρείες όπως η Pepsi, η οποία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι ως το 2025 τα δύο τρίτα των αναψυκτικών της θα έχουν το πολύ 100 θερμίδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Nestle σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά τα προϊόντα με τη λιγότερη ζάχαρη από το 2018.