Η Sony φέρνει το μικροσκοπικό PlayStation Vita TV

Η Sony φέρνει το μικροσκοπικό PlayStation Vita TV

Η νέα μικρή, οικονομική, τηλεοπτική κονσόλα για gaming είναι εδώ.

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του PlayStation Vita TV μέχρι το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για μία μικρή και φθηνή κονσόλα χειρός, για video-gaming στην τηλεόραση, με διαστάσεις μόλις 6.4 x 10.5 εκατοστά.

Το PlayStation Vita TV θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου μόνο στην Ιαπωνία -τουλάχιστον στην αρχή- μιας και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ημερομηνία διανομής του στον υπόλοιπο πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: Φακοί για smartphones από την Sony

Η τιμή του θα είναι 9,954 γιεν, δηλαδή περίπου 100 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι θα κοστίζει μόνο το ¼ της τιμής του PlayStation 4.

Επειδή όμως η συσκευή, η οποία συνδέεται στην τηλεόραση, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το Dual Shock 3 τηλεχειριστήριο, στο συνολικό κόστος θα πρέπει να συμπεριληφθεί και  η δική του τιμή, μιας και δεν θα βρίσκεται στο πακέτο του PlayStation Vita.

Η Sony ανακοίνωσε ότι η νέα της μίνι-κονσόλα έρχεται με 1,300 νέα παιχνίδια, καθώς μπορεί να παίξει όλους τους τίτλους των PSP και PSone, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στο PlayStation Network, αλλά και τα περισσότερα από τα video games που έχουν κυκλοφορήσει για το PlayStation Vita.

Διαβάστε ακόμη: Ήρθε η ώρα για το Playstation 4

Μία ακόμη λειτουργία του PlayStation Vita TV, την οποία η ίδια η Sony ανακοίνωσε με περηφάνια, είναι το video streaming. Στην ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου στο Τόκιο, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι η νέα της παιχνιδομηχανή θα διαθέτει πολλές έξτρα υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, μία «μελλοντική αναβάθμιση του PlayStation Vita TV», θα επιτρέπει στον χρήση να «στριμάρει» παιχνίδια του PlayStation 4 αν η κονσόλα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Με λίγα λόγια, αν θέλεις να παίξεις το αγαπημένο σου παιχνίδι από την τηλεόραση του σαλονιού αλλά το PlayStation βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα, η μίνι-κονσόλα υπόσχεται να δώσει τη λύση.

1/3