Σώθηκε από τροχαίο ο βασιλιάς της Σουηδίας

Σώθηκε από τροχαίο ο βασιλιάς της Σουηδίας

Ο Κάρολος ΙΣΤ΄Γουσταύος έπεσε θύμα τροχαίου χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά. 

Ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ΄Γουσταύος βγήκε σώος από τροχαίο ατύχημα σήμερα το πρωί σε αυτοκινητόδρομο της Στοκχόλμης και συνέχισε τη διαδρομή του με άλλο αυτοκίνητο, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα.

«Σημειώθηκε μια σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο που ήρθε στη δική μας λωρίδα κυκλοφορίας. Ο βασιλιάς δεν τραυματίστηκε», δήλωσε στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ η εκπρόσωπός του Ανίκα Σένερμπεργκ που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο.
Το τροχαίο σημειώθηκε πάνω στη γέφυρα του Νόκεμπι στη Στοκχόλμη, την ώρα που οδηγός του 68χρονου μονάρχη τον μετέφερε στο αεροδρόμιο προκειμένου ο Κάρολος Γουσταύος να ταξιδέψει στη βόρεια Σουηδία.

Σε μια χώρα που έχει από τους πιο ασφαλείς δρόμους στον κόσμο, τα τροχαία στα οποία εμπλέκονται Σουηδοί μονάρχες αποτελούν μακρά παράδοση.

Μια συνοικία της Στοκχόλμης, πασίγνωστη γιατί εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο κατάστημα Ikea του κόσμου, ονομάζεται Kungens Kurva (η καμπύλη του βασιλιά) από το 1946, όταν αυτοκίνητο που μετέφερε το Γουσταύο Ε’ βρέθηκε σε χαντάκι καθώς ο σοφέρ του βασιλιά είχε πάρει πολύ γρήγορα τη στροφή.

Το Νόρκεπινγκ, στο νότο, έχει τη δική του Kungens rondell (κυκλική πλατεία του βασιλιά) από τότε που ο Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος, οδηγώντας μια BMW είχε προσκρούσει σε άλλο αυτοκίνητο στο σημείο αυτό το 2005.