Σουηδός καλλιτέχνης αποτίει φόρο τιμή στο θρυλικό NES της Nintendo

Σουηδός καλλιτέχνης αποτίει φόρο τιμή στο θρυλικό NES της Nintendo

Ο εν λόγω «βωμός» είναι, μάλιστα, πλήρως λειτουργικός.

Αφιέρωμα στο Nintendo Entertainment System (NES), την ιδιαίτερα δημοφιλή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του 1980, κατασκεύασε ο Λόβε Χουλτέν (Love Hultén), ο οποίος σχεδίασε μια πλήρως λειτουργική τη δική του εκδοχή του NES, ως φόρο τιμής. «Δημιούργησα αυτόν τον φόρο τιμής λόγω του ρόλου της κονσόλας στην ιστορία» δήλωσε, στο Dezeen, ο Χουλτέν. «Αλλά είναι και ένας πολύ προσωπικός φόρος τιμής, μιας κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα με το NES. Η κονσόλα είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου», δήλωσε.

«Τα βιντεοπαιχνίδια ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου καθώς μεγάλωνα… είναι όμως, και ένας εορτασμός του ελέγχου και της αφής», πρόσθεσε.

Ο «βωμός» σχεδιάστηκε με βάση ένα Analogue NT mini (κατασκευάζεται από την εταιρεία Analogue του Σιάτλ), μια σύγχρονη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που παίζει τις παλιές κασέτες παιχνιδιών της Nintendo. Ένας γυάλινος θόλος, που φωτίζεται από μέσα, καλύπτει την κασέτα. «Μπορεί ο ψηφιακός κόσμος μας να επεκτείνεται, αλλά για να συνδεθούμε με τον πραγματικό κόσμο, χρειαζόμαστε φυσική διάδραση. Θέλω τα αντικείμενά μου να εξάπτουν την περιέργεια- χρησιμοποιώντας απτές αναφορές και στο παρελθόν και στο παρόν» τόνισε.