Space Hellas και Web-IQ δίνουν τα χέρια για μια διεθνή στρατηγική συνεργασία

Space Hellas και Web-IQ δίνουν τα χέρια για μια διεθνή στρατηγική συνεργασία

Η επικείμενη συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για τη διεθνή πορεία της ελληνικής εταιρείας.

Η έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας, σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ της Space Hellas και της Web-IQ πρόκειται να ανακοινωθεί στο πλαίσιο του «Cisco Live» που λαμβάνει χώρα σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ελληνικού προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στο μετοχικό κεφάλαιο της Web-IQ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εργασιών της «Cisco Live» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση ενός νέου προϊόντος Web-Intelligence με την ονομασία «Digital Risk Score», το οποίο βασίζεται στη λογική Web-DNA της Web-IQ και απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες. Το Web-DNA ενός προσώπου, αποτελεί μια «βάση δεδομένων», η οποία διαμορφώνεται βάσει πληροφοριών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διάφορους διαδικτυακούς ιστότοπους, καθώς και από το DarkNet. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί, για πρώτη φορά, ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο ένα τέτοιο πρόσωπο, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την εφαρμογή.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Space Hellas Δρ. Ιωάννης Μερτζάνης, η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιρειών οικοδομήθηκε πάνω σε μια πολύ επιτυχημένη υλοποίηση ενός έργου της εταιρείας στην Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια, ενώ η εξειδίκευση της Web-IQ παρέχουν στην Space Hellas ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο χώρο των Big Data Analytics.

«Αυτό το συναρπαστικό επόμενο βήμα ανοίγει νέους ορίζοντες για την επέκταση και των δύο εταιρειών σε διεθνές επίπεδο, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως της Cisco UCS intergrated infrastructure for Big Data και της Cloudera», δήλωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Web-IQ Eldert van Wijngaarden, δήλωσε υπερήφανος για την έναρξη αυτής της νέας αναβαθμισμένης σχέσης.