«Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο

«Σπάει» όλα τα ρεκόρ ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακόμη ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, κατέγραψε ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας.

Η ψυχή, το ταλέντο και η θέληση του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αρκετά για την Πορτογαλία, προκειμένου να αποσπάσει το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου.

Στο Σότσι οι ποδοσφαιρόφιλοι είδαν ένα επικό παιχνίδι με τους “φούριας ρόχας” να “ισοπεδώνουν” την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, αλλά ο Ρονάλντο να σηκώνει ανάστημα και να διαμορφώνει το τελικό 3-3. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε χατ τρικ (4′, 44′, 88, σ.σ. το 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ) και πήρε μόνος του το βαθμό. Για την Ισπανία που ήταν καλύτερη σκόραραν οι Ντιέγκο Κόστα (24′, 55′) και Νάτσο (58′)

Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας από το 4ο λεπτό της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με την Ισπανία, στο ντέρμπι του Β΄ ομίλου του Μουντιάλ 2018, όταν κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε όγδοη διαδοχική μεγάλη διοργάνωση.

Ο… χορός των τερμάτων από τον Πορτογάλο επιθετικό ξεκίνησε στο Euro 2004, όταν σκόραρε απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, για να πάρουν σειρά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, το Euro 2008, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, το Euro 2012, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, το Euro 2016 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα σε τέσσερα διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα, πιάνοντας στη σχετική λίστα τους Πελέ (Βραζιλία), Ούβε Ζέελερ (Δυτική Γερμανία) και Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία).

Όσο για την απόλυτη σύμπτωση; Το χατ τρικ που σημείωσε ο Πορτογάλος (4΄ πεν. , 44΄, 88΄) ήταν το 51ο καριέρας και 51ο στην Ιστορία των Μουντιάλ!

Επίσης, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σημειώνει χατ τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε ηλικία 33 ετών και 131 ημερών!