Spotify και Uber φέρνουν τη μουσική σας στα ταξί

Spotify και Uber φέρνουν τη μουσική σας στα ταξί
Photo:

Οι δύο πιο «hot» startups στον κόσμο δίνουν τα χέρια και φέρνουν μια πρωτότυπη υπηρεσία στους χρήστες τους.

Έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο iTunes και τις δισκογραφικές εταιρείες και επεκτείνεται διαρκώς σε περισσότερες χώρες. Το επόμενο βήμα της Spotify όμως είναι η επέκταση σε κάτι… διαφορετικό.

Όπως ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ο CEO της εταιρείας, Ντάνιελ Εκ, η Spotify θα προσφέρει πλέον τη μουσική της υπηρεσία μέσα σε… ταξί, και συγκεκριμένα στα ταξί της Uber.

Ο τρόπος απλός: Οι χρήστες θα ελέγχουν τη μουσική που ακούνε μέσα στο ταξί μέσα από την εφαρμογή του Spotify ή την εφαρμογή της Uber στο κινητό τους.

«Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά για μας ήταν το “πως θα μπούμε στα αυτοκίνητα και πως θα καταφέρουμε να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να ακούνε τη μουσική που πραγματικά προτιμούνε”;», δήλωσε ο Εκ. «Και αντί να σκεφτούμε τί θα εγκαταστήσουμε σε ένα αυτοκίνητο, αναρωτηθήκαμε “ποια είναι η επόμενη γενιά μεταφορικών μέσων”».

Σύμφωνα με τον Εκ, η Spotify συνεχίζει να αναζητά συνεργασίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θα μπορούσαν να εισάγουν τη μουσική της πλατφόρμα στο λειτουργικό σύστημα που βρίσκεται εγκατεστημένο στα οχήματα. Υπάρχουν όμως πολλοί, και ειδικά οι νέοι, που πια δεν αγοράζουν αυτοκίνητα, καθώς προτιμούν υπηρεσίες όπως η Uber, η Lyft και άλλες.

«Με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε στα νεότερα κοινά σε πόλεις όπου το Uber επεκτείνεται», εξηγεί ο CEO της Spotify.

«Για την Uber το να φέρνουν οι επιβάτες τον εαυτό τους στο αμάξι είναι εξαιρετικά σέξι, ενδιαφέρον και διασκεδαστικό», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Τράβις Κάλανικ.

Η υπηρεσία θα λανσαριστεί αρχικά σε επιλεγμένες πόλεις -Λονίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σιγκαπούρη, Μεξικό, Στοκχόλμη, Τορόντο, Νάσβιλ, και Σίδνει- και στους επόμενους μήνες θα επεκταθεί όπου η Uber διαθέτει ταξί. Την υπηρεσία θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όσοι διαθέτουν λογαριασμό Premium στο Spotify.