Στα χέρια μιας εκ των ηγετών του webcast στις ΗΠΑ η ελληνική startup Radiojar

Στα χέρια μιας εκ των ηγετών του webcast στις ΗΠΑ η ελληνική startup Radiojar

Η εταιρεία που στηρίχθηκε από το PJ Tech Catalyst ανοίγεται πλέον σε μια τεράστια αγορά που αριθμεί χιλιάδες μέλη.

 

Την πώληση της Radiojar στην iHeartMedia ανακοίνωσε το Piraeus JEREMIE Technology Catalyst Fund («PJ Tech Catalyst»), το venture capital fund με επενδυτές την Τράπεζα Πειραιώς και το European Investment Fund.

Η Radiojar είναι μία από τις πρώτες ελληνικές startup τις οποίες στήριξε το PJ Tech Catalyst. Πρόκειται για μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και λειτουργίας διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών με εύκολο και μοντέρνο τρόπο. Συνδυάζει ένα σύνολο υπηρεσιών όπως, αυτοματισμό ροής, διαχείριση παραγωγών, λογισμικό παραγωγής εκπομπών, streaming, στατιστικά, αναφορές, εργαλεία προβολής του σταθμού στο διαδίκτυο με πρόσβαση μόνο μέσα από ένα απλό PC ή tablet.

H iHeartMedia είναι η ηγετική εταιρεία ήχου στις ΗΠΑ και η Radiojar θα περάσει στον έλεγχο της θυγατρικής της iHeartMedia, της RCS, η οποία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής λογισμικού εκπομπής και μετάδοσης μέσω webcast, εξυπηρετώντας περισσότερες από 14.000 εταιρείες εκπομπής, ψηφιακής, τηλεοπτικής, καλωδιακής και δορυφορικής μουσικής παγκοσμίως, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με τα εξελιγμένα cloud-based assets και την τεχνολογία της Radiojar, η iHeartMedia και οι πελάτες της RCS θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μια πλατφόρμα για να συνδυάζουν ή να αναλύουν εύκολα μεμονωμένα στοιχεία ήχου όπως φωνητικά κομμάτια από DJs, μουσική και ραδιοφωνικές εκπομπές για τη δημιουργία, τη διαχείριση, τη διανομή και τη δημιουργία εσόδων από ροές, podcasts και άλλο περιεχόμενο ήχου σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Radiojar θα εξακολουθήσει να παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν σε ανεξάρτητους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και ιδιώτες να δημιουργούν άμεσα τους δικούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και να μεταδίδουν από οπουδήποτε στον κόσμο.