Στα «χέρια» της Atlassian η εφαρμογή Trello για 425 εκατ. δολάρια

Στα «χέρια» της Atlassian η εφαρμογή Trello για 425 εκατ. δολάρια

Ο αυστραλιανός κατασκευαστής λογισμικού Atlassian έβγαλε από τη μέση έναν από τους βασικούς ανεξάρτητους παίκτες στο λογισμικό συνεργασίας.

Ο αυστραλιανός κατασκευαστής λογισμικού Atlassian έβγαλε από τη μέση έναν από τους βασικούς ανεξάρτητους παίκτες στο λογισμικό συνεργασίας, καθώς αναζητά τρόπο να ακολουθήσει κάποιους από τους μεγαλύτερους παίκτες στο tech.

Η Atlassian ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εξαγόρασε τον δημοφιλή κατασκευαστή λογισμικού ομαδικής συνεργασίας Trello για 425 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά μέχρι σήμερα για την εταιρεία, η οποία εισήχθηκε στο χρηματιστήριο το 2015, και τη 18η σε 14 χρόνια. Η Atlassian πληρώνει περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστό και τα υπόλοιπα σε μετοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας.

Η Trello αναδείχθηκε σε επιτυχία μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης αγοράς εταιρικού λογισμικού εστιασμένου στην ομαδική εργασία και παραγωγικότητα, ξεπερνώντας τους 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες ημερησίως ενώ άγγιξε τους 19 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες συνολικά.

Καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή ψηφιακού πίνακα ώστε μια ομάδα να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη ενός πρότζεκτ, η Trello ταιριάζει στο τοπίο το οποίο ο CEO Μάικλ Πράιορ αποκάλεσε «το αντίστοιχο ενός GPS για μια ομάδα, με τα εργαλεία επικοινωνίας όπως το Slack να λειτουργούν ως το ραδιόφωνο».

Η Atlassian προσφέρει το δικό της προϊόν επικοινωνίας, Hipchat, καθώς και μια πλατφόρμα συνεργατικής συγγραφής κειμένου που λέγεται Confluence και μια γκάμα εργαλείων CRM που παραπέμπουν σε κάποια από τα χαρακτηριστικά που προσφέρονται από τη Microsoft και τη Salesforce.

Ο πρόεδρος Τζέι Σίμονς λέει ότι η Trello συμμερίζεται την αποστολή της Atlassian – να αποκτήσει 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε γραφεία σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε ένα θαυμάσιο σπίτι γι’ αυτούς, επειδή είμαστε μια εταιρεία που υποστηρίζει το ίδιο πράγμα για το οποίο νοιάζονται αυτοί, δηλαδή τις ομάδες» είπε ο Σίμονς. «Αυτό που μας ενθουσιάζει είναι ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιτυχημένο προϊόν».

Η προσθήκη της Trello υπογραμμίζει τη φιλοδοξία της Atlassian να επεκταθεί. Η Trello είχε έσοδα 457 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2016, αυξημένα κατά 43% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Οι 11 εξαγορές που άλλαξαν τον κόσμο της τεχνολογίας το 2016