Στα «χέρια» της Morghan Stanley η Solium Capital- Η μεγαλύτερη εξαγορά μέχρι σήμερα

Στα «χέρια» της Morghan Stanley η Solium Capital- Η μεγαλύτερη εξαγορά μέχρι σήμερα
Photo:

Η Solium Capital διαχειρίζεται τις παροχές σε είδος των εργαζομένων και συγκεκριμένα τις μετοχές που λαμβάνουν στις εταιρείες που εργάζονται.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε χθες ότι θα εξαγοράσει την καναδική Fintech Solium Capital για 900 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγορά της επενδυτικής τράπεζας από το 2008!

Η Solium Capital διαχειρίζεται τις παροχές σε είδος των εργαζομένων και συγκεκριμένα τις μετοχές που λαμβάνουν στις εταιρείες που εργάζονται. H εταιρεία, η οποία έχει ιδρυθεί το 1999, ανακοίνωσε ότι διαχειρίζεται τις επιλογές μετοχών ενός εκατομμυρίου ανθρώπων σε 3.000 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Instacart και Levi Strauss. Τα στελέχη -ιδιαίτερα αυτά σε Startups- συχνά λαμβάνουν σαν αποζημίωση και Bonus ένα κομμάτι της εταιρείας μαζί με ένα -σχετικά χαμηλό- μισθό.

Τις διάφορες επιλογές και τα πολύπλοκα φορολογικά αυτών τα αναλαμβάνει η Solium.

Η Morgan Stanley φυσικά προσφέρει μια παρόμοια υπηρεσία και έχει ήδη έχει ήδη 320 εταιρείες στη δική της έκδοση του Solium, αλλά αυτή αφορά κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ η Solium στην ουσία έχει στραφεί στους Millenials.

H Morghan Stanley προφανώς κάνει μια επένδυση για το μέλλον μια και περίπου το 44% των εσόδων της προέρχεται από υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας και όπως και να το κάνουμε οι Startuppers και οι αρχικοί μέτοχοι έχουν μια αυξημένη πιθανότητα στο μέλλον να γίνουν εκατομμυριούχοι.