Στα ίχνη των συνεργών του Μαζιώτη βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Στα ίχνη των συνεργών του Μαζιώτη βρίσκεται η ΕΛΑΣ

Τις γιάφκες του Μαζιώτη και των συνεργών του αναζητά η ΕΛΑΣ - Οι έρευνες επικεντρώνονται στη βορειοανατολική Αττική - Δείτε το βίντεο της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Τα κρησφύγετα του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών του, όπου υπάρχουν κρυμμένα όπλα και εκρηκτικά, αναζητά η ΕΛΑΣ μετά την επεισοδιακή σύλληψη του επικηρυγμένου τρομοκράτη, το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια, ενώ ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία εκτιμάται ότι έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, επειδή από μέρες γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, η ΕΛΑΣ βρίσκεται στα ίχνη και της συντρόφου του Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα καθώς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε μία ζώνη, που ξεκινά από τα Πατήσια και καταλήγει σε Καλογρέζα, Χαλάνδρι και Μαρούσι και καταλήγει σε Μαραθώνα και Γραμματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ, σε αυτές τις περιοχές κινείτο τις τελευταίες ημέρες ο 42χρονος, ο οποίος θεωρείται βέβαιο, ότι είχε μισθώσει ακίνητο με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Τα στοιχεία αντιστοιχούν σε υπαρκτό πρόσωπο, που έχει ήδη εντοπιστεί από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατόν ακόμα, να δώσει κατάθεση.

Με την ίδια πλαστή ταυτότητα, ο Μαζιώτης αγόρασε το 2013 ένα Hyundai Accent χρώματος ασημί, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του εντός και εκτός Αττικής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη Μαζιώτη

 

Πιθανολογείται ότι αυτό το αυτοκίνητο χρησιμοποίησε στη ληστεία (10 Μαρτίου 2014) στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην Κλειτορία Αχαΐας. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και του προκατόχου του.

Η σύλληψη
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σύλληψη του Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία. Τις τελευταίες 20 ημέρες, είχαν έρθει σε γνώση Αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής πληροφορίες, ότι ο επικηρυγμένος τρομοκράτης κινούνταν σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων η πλατεία Ομονοίας και το Μοναστηράκι.

Για να επιτευχθεί ο εντοπισμός και η σύλληψή του, η Αντιτρομοκρατική συγκρότησε ολιγομελείς ομάδες περιπολίας, από άνδρες που φορούσαν πολιτικά.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνταν καθημερινά, υπήρξε τη Δευτέρα μεγάλη κινητοποίηση για τη σύλληψη ατόμου που έμοιαζε με τον Μαζιώτη, αλλά δεν ήταν αυτός.

Πηγή: News247.gr