Στα ύψη οι πωλήσεις της Inditex – Ζara και το 2015

Στα ύψη οι πωλήσεις της Inditex – Ζara και το 2015

Τα καθαρά κέρδη της Inditex διαμορφώθηκαν στα 2,88 δισεκ. ευρώ για την ετήσια χρήση του 2015.

Η Inditex,η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα σημαντική αύξηση των πωλήσεών της για τις πρώτες πέντε εβδομάδες του νέου οικονομικού έτους ενώ είπε ότι θα επιβραδύνει τον ταχύ ρυθμό επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της.

Η Inditex, στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων η αλυσίδα Zara και η οποία υιοθετεί την τάση που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά ενδυμάτων για επέκταση των διαδικτυακών πωλήσεων, θα επικεντρωθεί στο άνοιγμα καταστημάτων σε σημαντικά σημεία. Στόχος είναι ο ρυθμός αύξησης νέων καταστημάτων να διαμορφωθεί στο 6-8% τα επόμενα χρόνια, από το 8-10% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρίας.

Η Inditex, της της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν την Massimo Dutti και την Bershka άνοιξε πέρυσι 330 καταστήματα σε 56 αγορές, με το νέο κατάστημα Zara στη Χαβάη να ανεβάζει τον αριθμό των σημείων πώλησης παγκοσμίως σε 7.000.

Οι πωλήσεις σε όλα τα εμπορικά σήματα της Inditex αυξήθηκαν κατά 15%, σε σταθερή συναλλαγματική βάση, για τις πέντε πρώτες εβδομάδες του οικονομικού έτους που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Τα καθαρά κέρδη της Inditex διαμορφώθηκαν στα 2,88 δισεκ. ευρώ για την ετήσια χρήση του 2015 (έως τα τέλη του Ιανουαρίου 2016), χάρη στη σχετική αδυναμία του ευρώ έναντι ενός καλαθιού περίπου 60 νομισμάτων. Τα κέρδη επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters.