Στα κέρδη επέστρεψε η Nokia

Στα κέρδη επέστρεψε η Nokia

Η πώληση των δραστηριοτήτων κινητής στην Microsoft επανέφεραν τα έσοδα σε θετικό πρόσημο στο β' τρίμηνο.

Βελτίωση των προσδοκιών της για το 2014 ανακοίνωσε η Nokia, καθώς οι χρηματοοικονομικές της επιδόσεις στο τελευταίο τρίμηνο ενισχύθηκαν από την πώληση των δραστηριοτήτων κινητής στην Microsoft Corp.

Η φινλανδική εταιρεία επέστρεψε στα κέρδη στο β΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,51 δισ. ευρώ σε σχέση με τις ζημιές στο περασμένο έτος ύψους 226 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των κερδών 3,2 δισ. ευρώ από την πώληση των δραστηριοτήτων κινητής στην Microsoft στο τέλος Απριλίου.

Εάν αφαιρεθούν τα κέρδη από την πώληση και τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες, η Nokia εμφανίζει καθαρές ζημιές 26 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, σε σχέση με τις ζημιές των 113 εκατ. ευρώ για τις δραστηριότητες εκτός συσκευών στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τα έσοδα υποχώρησαν στα 2,94 δισ. ευρώ από τα 3,16 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 284 εκατ. ευρώ από τα 12 εκατ. ευρώ. Μετά από την πώληση των δραστηριοτήτων κινητής, οι κύριες δραστηριότητες της Nokia είναι η μονάδα δικτύων κινητής, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 90% των εσόδων και συναγωνίζεται με την σουηδική Ericssonκαι την Huawei Technologies της Κίνας.

Η κίνηση της Nokia να πουλήσει τις δραστηριότητες κινητής στην Microsoft για να επικεντρωθεί στα δίκτυα κινητής, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από επενδυτές και αναλυτές. Χθες, οι μετοχές της Nokia έκλεισαν στα 5,72 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Στον «πάγο» οι σχέσεις Microsoft-Nokia

«Προβληματικά» κέρδη για Apple και Microsoft

Η Nokia… ξαναβαφτίζεται