Στα σκαριά η παραγωγή του «Gladiator 2» από τον Ρίντλεϊ Σκοτ

Στα σκαριά η παραγωγή του «Gladiator 2» από τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Photo:

Ο γνωστός σκηνοθέτης ετοιμάζει το σίκουελ του «Μονομάχου», της ταινίας που «έσπασε τα ταμεία» όταν κυκλοφόρησε.

Μετά από συζητήσεις αρκετών χρόνων για ένα ενδεχόμενο σίκουελ της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας Gladiator (Ο Μονομάχος) ο Ρίντλεϊ Σκοτ φαίνεται έτοιμος να επιστρέψει στο Κολοσσαίο.

Σύμφωνα με το Variety, o Ρίντλεϊ Σκοτ ξεκινά το νέο «Gladiator» ως παραγωγός και σκηνοθέτης με την Paramount στη διανομή.

Στην πρώτη ταινία πρωταγωνίστησε ο Ράσελ Κρόου ως Μάξιμος, στρατηγός του Ρωμαϊκού στρατού, ο οποίος προδίδεται από τον αυτοκράτορα του και του οποίου η οικογένεια δολοφονείται άγρια. Τελικά αναγκάζεται να γίνει μονομάχος σχεδιάζοντας την εκδίκηση κατά του αυτοκράτορα.

Ο Μάξιμος στο τέλος της ταινίας πεθαίνει, γι’ αυτό και το σίκουελ επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Λούσιους, ο οποίος είναι γιος της Λουσίλα (την οποία ενσάρκωσε η Κόνι Νίλσεν) και ανιψιός του Κόμοδου (Χοακίν Φίνιξ).

Εκτός από τα βραβεία, Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ράσελ Κρόου «Ο Μονομάχος» ήταν η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με έσοδα 460 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Ο Σκοτ θα σκηνοθετήσει σε σενάριο του Πίτερ Κρεγκ (The Town, Hunger Games, Blood father και του επερχόμενου Top Gun Maverick).

Η DreamWorks που είχε την παραγωγή στην πρώτη ταινία δεν θα ασχοληθεί με το νέο πρότζεκτ, με τη Paramount και την Universal να είναι τα δυο στούντιο που θα χρηματοδοτήσουν την ταινία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ