Στα xέρια των Βέλγων ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

Στα xέρια των Βέλγων ο ύποπτος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αθήνα

«Θέμα ωρών η έλευση του ύποπτου τζιχαντιστή στο Βέλγιο» αναφέρει η βέλγικη εφημερίδα εφημερίδα «La Libre Belgique».

Η Ελλαδα θα παραδώσει στη βελγική Δικαιοσύνη τον ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες που συνελήφθη στην Αθήνα, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» επισημαίνοντας ότι «η έλευσή του στο Βέλγιο είναι θέμα ωρών».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο Αλγερινός, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα και είναι ύποπτος για σχέσεις με την ομάδα τζιχαντιστών, φέρεται να είχε τηλεφωνικές επαφές από την Αθήνα με φυλακισμένο τζιχαντιστή στο Βέλγιο, αλλά δεν έγινε γνωστό εάν είχε σχέσεις με τους δύο άντρες που σκότωσε η αστυνομία του Βελγίου την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η απόφαση- πλαίσιο της 13ης Ιουνίου 2002 για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης υιοθετήθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και προβλέπει ταχύτατες διαδικασίες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, άλλοι δύο ύποπτοι, ηλικίας 21 και 18 ετών, καταζητούνται σε Ισπανία και Γαλλία, αλλά ο ένας, ο οποίος φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι, παραδόθηκε οικειοθελώς στη βελγική αστυνομία. Άλλος Βέλγος, που είχε φύγει για τη Συρία και ανακοίνωνε μέσω διαδικτύου ότι θα επέστρεφε «με φίλους του» στο Βέλγιο, διεγράφη από τον δήμο κατοικίας του και δεν έχει πλέον νόμιμη κατοικία, ούτε διαθέτει αστικά και κοινωνικά δικαιώματα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ