Σταθερή υποστήριξη στους παραγωγούς κριθαριού από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Σταθερή υποστήριξη στους παραγωγούς κριθαριού από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της εταιρείας τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.

Πάνω από 600 παραγωγοί κριθαριού έχουν λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, τα οποία προσφέρουν τεχνογνωσία σε θέματα πρακτικών προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών. Το φετινό, δέκατο κατά σειρά, σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας, με τη συμβολή του επιστημονικού συνεργάτη της πρωτοβουλίας, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι από το 2014 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει διεξάγει συνολικά δέκα σεμινάρια επιμόρφωσης παραγωγών, τόσο στις εγκαταστάσεις τής Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες περιοχές με σημαντική αγροτική παραγωγή, όπως ο Βόλος, η Λιβαδειά και η Ξάνθη. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας να προσφέρει επιπρόσθετα τόσο επιστημονική κατάρτιση, όσο και τεχνική υποστήριξη στους παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, μέσω του οποίου η εταιρεία εξασφαλίζει το 100% της ποσότητας κριθαριού που απαιτείται για την παραγωγή των προϊόντων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης δήλωσε: «Φέτος γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της εταιρείας μας, δέκα χρόνια που στηρίζουμε στην πράξη τους Έλληνες παραγωγούς, προσφέροντας προοπτική στην αγροτική παραγωγή, ενώ, ταυτόχρονα, συμβάλλουμε στην απασχόληση, την ενδυνάμωση και την περαιτέρω επιμόρφωση των ανθρώπων της ελληνικής περιφέρειας. Η συνεργασία εταιρειών, φορέων και πρωτογενούς τομέα αποτελεί το μυστικό συστατικό του Προγράμματος, αποδεικνύοντας τα σημαντικά οφέλη που μόνο τέτοιου είδους συνέργειες μπορούν να προσφέρουν».

Υπενθυμίζεται, ότι τα σεμινάρια επιμόρφωσης των παραγωγών υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «Seeds for Growth», που ως στόχο έχει τη δημιουργία 5.000 ευκαιριών ανάπτυξης στον αγρο-διατροφικό και τον τουριστικό και τον επισιτιστικό τομέα μέχρι το 2020. Η έμφαση του προγράμματος δίνεται στην υποστήριξη παραγωγών και νέων επιχειρηματιών, αλλά και την εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών σε συνεργασία με πανεπιστήμια, κοινωνικούς εταίρους και φορείς της αγοράς.