Στη «γύρα» οι τεχνολογικοί κολοσσοί για τις καλύτερες startups

Στη «γύρα» οι τεχνολογικοί κολοσσοί για τις καλύτερες startups

Πάνω από 34 εξαγορές AI νεοφυών επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Πάνω από 34 εταιρείες από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης εξαγοράστηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, δύο φορές πάνω από τις εξαγορές που έγιναν πέρυσι, σύμφωνα με την CB Insights.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί θέλουν να εδραιώσουν την θέση τους στον χώρο και γι αυτό αναζητούν εκείνες τις εταιρείες που θα τους φέρουν την απαραίτητη γνώση.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι εταιρείες αυτές δε διστάζουν να προβούν σε επιθετικές εξαγορές.

Η Google έρχεται πρώτη στη λίστα με 11 εξαγορές AI startups από το 2012, ενώ ακολουθούν Apple, Facebook και Intel.

Οι εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις στρατηγικές εξαγοράς τους, αλλά εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε την πρόσφατη αγορά της Lattice Data, μιας startup που εξειδικεύεται στα αδόμητα δεδομένα.

Το πρώτο τρίμηνο πραγματοποιήθηκε, επίσης, μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες μέχρι σήμερα, καθώς η Ford Motor Company επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Argo AI, που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη στα τμήματα αυτο-οδήγησης της Google και της Uber.

Οι startups αυτές επικεντρώνονται σε συγκεκριμένους τομείς, όπως η υγεία και το λιανικό εμπόριο, λένε οι σχολιαστές, αντί να ανταγωνίζονται απευθείας με τις εδραιωμένες εταιρείες.

«Θα δείτε πώς οι μεγάλοι παίχτες θα δημιουργήσουν πλατφόρμες και οι startups θα δουλέψουν πάνω σε εφαρμοσμένα intelligent apps» δήλωσε ο Matt McIlwain, Διευθύνων Σύμβουλος της Madrona Venture Group.

«Για εκείνους που θέλουν πραγματικά να επικεντρωθούν σε βασικά προβλήματα του ΑΙ, έχει πολύ μεγαλύτερο νόημα να είναι σε μεγαλύτερες εταιρείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forward Adrian Aoun, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στην Google. «Αλλά για τους εκείνους που θέλουν πραγματικά να ξεχωρίσουν σε ένα νέο πεδίο, βγάζει νόημα να θέλουν να είναι αυτόνομοι» προσθέτει.

Διαβάστε ακόμα: Οι εξαγορές που άλλαξαν τον κόσμο της τεχνολογίας