Στη «Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη» συμμετέχει η Samsung Electronics

Στη «Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη» συμμετέχει η Samsung Electronics
Photo:

H σύμπραξη «PAI» αποτελεί μία κοινοπραξία της βιομηχανίας της τεχνολογίας που έχει ως στόχο την προαγωγή της κατανόησης τεχνολογιών ΑΙ. 

Την ένταξή της στη «Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα ωφελήσει τους ανθρώπους και την κοινωνία» (Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society (PAI)) και στόχο έχει να αναπτύξει ασφαλή και αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), ανακοίνωσε η Samsung Electronics Co., Ltd.

Από την ίδρυσή της το 2016, η σύμπραξη «PAI» αποτελεί μία κοινοπραξία της βιομηχανίας της τεχνολογίας, η οποία διεξάγει έρευνες, πραγματοποιεί συζητήσεις, μοιράζεται πληροφορίες, προσδιορίζει νέους τομείς για την εφαρμογή του ΑΙ και δημιουργεί ενημερωτικά υλικά, για να προάγει την κατανόηση τεχνολογιών ΑΙ. Ο οργανισμός έχει σήμερα περισσότερους από 70 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων διεθνών εταιρειών και ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ειδικεύονται στον τομέα του ΑΙ.

«Αναγνωρίζοντας την ταχεία εξέλιξη και στοχεύοντας στη θετική επίδραση στο μέλλον των τεχνολογιών ΑΙ, η Samsung συμμετέχει στη σύμπραξη “PAI”, για να διαμορφώσει την κατεύθυνση της ανάπτυξης του ΑΙ μαζί με τις άλλες διεθνείς εταιρείες-μέλη. Ως μέλος της σύμπραξης “PAI”, η Samsung θα συμμετέχει στην ομάδα εργασίας “Συνεργασία μεταξύ των Ανθρώπων και των Συστημάτων ΑΙ” και θα διερευνήσει μία πιθανή συνεργασία μεταξύ ανθρώπων και ΑΙ. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε έρευνες με θέματα που θα αφορούν στην ασφάλεια, τη διαφάνεια, καθώς και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του ΑΙ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ως μέλος της σύμπραξης “PAI”, η Samsung θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη συνεχιζόμενη πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης και να αναπτύξει τις βέλτιστες πρακτικές για τις τεχνολογίες AI» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.