Στην Αθήνα ο Ερντογάν, ψάχνουν την ημερομηνία

Στην Αθήνα ο Ερντογάν, ψάχνουν την ημερομηνία
epa05627234 Turkish President Recep Tayyip Erdogan talks to the media after his meeting with Belarussian President Alexander Lukashenko (not seen) in the Palace of Independence in Minsk, Belarus, 11 November 2016. Recep Tayyip Erdogan is on his one-day official visit to Belarus. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Τι αναφέρει το κρατικό πρακτορείο για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα, χωρίς όμως να δώσει οριστική ημερομηνία.  «Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu». ο κ. Τσαβούσογλου.

Σημείωσε δε ότι «ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια και πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη».

Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στη Διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τη διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά αγαθών, το δεύτερο τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων.

Η επίσκεψη Ερντογάν θα είναι η πρώτη Τούρκου προέδρου στην Ελλάδα από το 1952, όταν τη χώρα επισκέφτηκε ο τρίτος πρόεδρος της Τουρκίας, Τζελάλ Μπαγιάρ.

Ο κ. Ερντογάν έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν τη χώρα μας με την ιδιότητα ωστόσο του πρωθυπουργού