Στην οικογένεια Λάτση περνάει το 20% του Ομίλου Viva

Στην οικογένεια Λάτση περνάει το 20% του Ομίλου Viva

Ολοκληρώθηκε η  εξαγορά του 20% του Ομίλου Viva από επενδυτικές εταιρείες  συμφερόντων της οικογένειας Λάτση. 

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, η διαδικασία απόκτησης των μετοχών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν οι συγκεκριμένες επενδυτικές εταιρείες εξαγόρασαν το 12,5% της Viva. Την 1η Απριλίου, απέκτησαν και νέο πακέτο μετοχών, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Viva, ανεβάζοντας το συνολικό τους ποσοστό στο 20%.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva, Χάρης Καρώνης, δήλωσε: «ο Όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία έναν πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ+0,33% ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας».

Ο Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης δήλωσε: «η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των τριών ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών».